Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fra Sydfyn til Midtfyn: Helge er ny forstander på Ryslinge Høj- og Efterskole

Helge Andersen Lund, til venstre, stopper som forstander på Faaborgegnens Efterskole for at blive forstander på Ryslinge Høj- og Efterskole. Her er han fotograferet sammen med Michael Taagaard Arkivfoto: Nils Svalebøg
Helge Andersen Lund er ny forstander på Ryslinge Høj- og Efterskole.

Ryslinge/Horne: Ryslinge Høj- og Efterskole har fundet afløseren for Torben Vind Rasmussen, som har forladt forstanderstolen på Midtfyn for at blive formand for Efterskoleforeningen.

Det bliver Helge Andersen Lund, som i dag er forstander på Faaborgegnens Efterskole i Horne, der fremover skal lede Ryslinge Høj- og Efterskole.

- Vi har valgt ham, fordi han var den bedste, siger Ole C. Jørgensen, formand for Ryslinge Høj- og Efterskole.

- Helge har en solid efterskolebaggrund og har vist på Faaborgegnen, at han kan drive en efterskole efter vores hoved. Det er, hvor der er orden på det, tingene fungerer og eleverne er glade for at gå der. Det har været en vigtig milepæl for os, tilføjer formanden.

Mere end et par håndfulde lagde billet ind på jobbet, og ifølge formanden var der flere kvalificerede folk.

Annonce

Nybyggeri venter

Helge Andersen Lund har været på Faaborgegnens Efterskole i 10 år. I en pressemeddelelse oplyser efterskolen i Horne, at Helge Andersen Lund har været en bærende profil som først viceforstander og sidenhen forstander.

Han har været med til at skabe en velfungerende skole, og hvor han især har beriget skolen med sin musikalitet og nærvær, lyder det i pressemeddelelsen.

Det har ikke været muligt at træffe Helge Andersen Lund for en kommentar til jobskiftet, da han er på studierejse i Spanien. Men ifølge Ole C. Jørgensen er retningen for den nye forstander klar.

- Højskolen er en teaterlinje, som kører glimrende. Når det handler om efterskolen, skal vi fortsætte med at udvikle den, så vi fortsat tiltrækker unge mennesker. Vi har en utrolig lang venteliste hvert år, vi har næsten dobbelt så mange ansøgere, end vi kan tage ind, bemærker Ole C. Jørgensen.

Den nye forstander kommer også til at stå i spidsen for større projekter.

- Vi har nogle projekter, vi skal have kigget på. Blandt andet har vi en gammel bygningsmasse, hvor der ligger en del arbejde forude. I den forbindelse har vi også skelet til, at Helge har en landbrugsbaggrund, hvor han blandt andet har været driftsleder på nogle store landbrug og har indsigt i bygninger og bygningernes vedligeholdelse, siger formanden og tilføjer.

- Vi fik et stort spisehus forrige år, og nu er vi ved at spare op til at bygge en ny værelsesfløj og få renoveret de gamle værelser. Det er altså et projekt i millionklassen, og vi når op i et tocifret millionbeløb. Det er mange penge for en høj- og efterskole.

På Faaborgegnens Efterskole bliver den nuværende viceforstander, Marianne Kjær Nielsen, konstitueret som forstander, indtil en afløser for Helge Andersen Lund er fundet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce