Annonce
Assens

Fra student til elev på fem uger i ny uddannelse

Nogle unge, som har taget en almen studentereksamen, finder ud af, at de hellere vil tage en merkantil uddannelsesretning og arbejde som eksempelvis salgs- eller kontorassistent. Nu kan de tage et fem ugers forløb på Det Blå Gymnasium, som giver mulighed for at søge en elevplads. Arkivfoto: Martin Kloster
Studenter fra det almene gymnasium, HF, eller som har en erhvervsfaglig studentereksamen, kan fra december tage et fem ugers grundforløb på Det Blå Gymnasium i Glamsbjerg og bliver klar til en elevplads inden for detail, handel eller event.

Glamsbjerg: I et nyt forløb på Det Blå Gymnasium kan man på fem uger gå fra at være student til at blive elev. Det lyder måske som den omvendte rækkefølge end normalt på en ungdomsuddannelse, men der er altså tale om et uddannelsesforløb, som giver unge studenter mulighed for at få en elevplads inden for detail, handel eller event.

Forløbet hedder EUS5, hvilket står for erhvervsuddannelse for studenter, og er målrettet unge - og ældre - med en almen studentereksamen (stx), en hf-eksamen, en erhvervsfaglig studentereksamen (eux) eller en teknisk studentereksamen (htx), og som gerne vil arbejde som eksempelvis salgsassistent i Matas eller indkøbsassistent hos Stark.

Inden start skal de studerende vælge mellem tre retninger; butik/detail, handel og event.

- Vi har haft nogle efterspørgsler, hvor vi har måttet henvise til andre skoler. Vi har ikke tidligere ment, at der ville være stor nok tilslutning til det, men der er mange, der har spurgt, så nu prøver vi, fortæller Rie Nielsen, som er uddannelses- og erhvervsvejleder på Det Blå Gymnasium.

Annonce

To forløb om året

Forløbet vil køre to gange årligt. En gang om vinteren og en om sommeren, fortæller hun.

Ved det forløb, der starter til sommer, vil der komme en ekstra retning på, nemlig kontor.

Det første EUS5-forløb starter den 2. december 2019 og slutter 16. januar 2020 med en eksamen. Når de studerende har afsluttet deres fem ugers forløb, kan de gå ud og søge en toårig elevplads. I forløbet indgår tre fag; virksomhedsøkonomi på c-niveau, afsætning på c-niveau og et uddannelsesspecifikt fag målrettet den branche, man gerne vil arbejde inden for.

Tilmelding til EUS5 skal ske senest 25. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce