Annonce
Nyborg

Fra specialundervisning til bachelor i statskundskab: Nu vil Casey hjælpe andre

25-årige Casey er egentlig døbt Lasse. Men han synes selv, det er alt for drenge-agtigt. Derfor har han valgt et mere kønsneutralt fornavn. Foto: Kasper Riggelsen
Casey Lasse Høybye Pedersen (S) er den første i sin familie, der har taget en universitetsuddannelse. Nu vil han kæmpe for, at flere børn og unge får den samme hjælp i folkeskolen, som han selv har fået.
Annonce

Nyborg: Med sine 25 år er Casey Lasse Høybye Pedersen ikke den yngste på listen over Socialdemokratiske kandidater til kommunalvalget i 2021. Langt fra, faktisk.

Men han anser ikke desto mindre sig selv som talerør for kommunens ungdom.

Frem for alt er han optaget af at skabe bedre forhold for de børn og unge, som har det svært i skolen. Noget, han har haft helt tæt inde på livet.

- Det kan virke spøjst, at jeg går så meget op i folkeskolen, når jeg ikke selv har børn. Men det hænger sammen med, at jeg selv har oplevet at have det svært rent fagligt. Især i fag som dansk og matematik. Hvilket betød, at jeg hadede at gå i skole, fordi jeg hele tiden var bagud.

- Heldigvis blev jeg tilbudt specialundervisning, og det hjalp mig meget. Pludselig var der tid til at stille spørgsmål om, hvorfor man gør sådan og sådan. Men jeg kender mange andre unge, som ikke har fået de samme muligheder, og det vil jeg gerne være med til at lave om på. For det kan have store konsekvenser for den enkelte, hvis man ikke får den hjælp, man har brug for, fortæller Casey Lasse Høybye Pedersen.

Han nøjedes ikke med at færdiggøre folkeskolen. Efterfølgende tog han en HF-uddannelse og fortsatte på Syddansk Universitet, hvor han netop har færdiggjort en bachelor i Statskundskab.

- Jeg er den første i min familie, der har taget en universitetsuddannelse. Begge mine forældre er ufaglærte, så jeg er da ret stolt af det, jeg har opnået indtil videre, siger han og tilføjer, at han forventer at fortsætte på overbygningen.


Det kan virke spøjst, at jeg går så meget op i folkeskolen, når jeg ikke selv har børn. Men det hænger sammen med, at jeg selv har oplevet at have det svært rent fagligt. Især i fag som dansk og matematik. Hvilket betød, at jeg hadede at gå i skole, fordi jeg hele tiden var bagud.

Casey Lasse Høybye Pedersen, S-kandidat


Det næste års tid skal dog bruges på at samle erhvervserfaring. Og så naturligvis at føre valgkamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce