Annonce
Sport

Fra spændende slutspil til flad affære: Tre "træningskampe" venter på FHK

FHK spiller mod Mors-Thy, Lemvig-Thyborøn og Rive-Esbjerg i kvalifikationsspillet. Arkivfoto: Søren Gylling
Kvalifikationsspillet til håndboldligaen er en død sild, efter at Århus Håndbold har trukket sig fra turneringen. Nu venter der FHK tre kampe, som ikke betyder noget.

Fredericia: Mandag eftermiddag gik ligaens kvalifikationsspil fra at være en spændende kamp om at undgå nedrykning og til at blive en dødssejler.

Her meldte Århus Håndbold ud, at klubben fusionerer med Skanderborg og trækker sig fra ligaen med øjeblikkelig virkning. Dermed ender Århus Håndbold per automatik sidst i kvalifikationsspillet.

Det betyder, at de fire resterende hold, Fredericia HK, Ribe-Esbjerg, Mors-Thy og Lemvig-Thyborøn stort set intet har at spille for. Der er en pengepræmie på 75.000 til vinderen af kvalifikationsspillet, men det er næppe et beløb, som kommer til at rykke ret meget i klubbernes økonomi.

Annonce

De positive aspekter

Der nu FHK tre glorificerede træningskampe, som vel knap nok kan betegens som sådan. FHK står foran en større udrensning i sin trup og har også meldt spændende nye tilgange ud som eksempelvis Mads Christiansen og Cornelius Kragh. Men de kommer selvsagt ikke til at spille for FHK i denne sæson, og derfor kan kampene ikke bruges ret meget i fremtiden.

Alt er dog ikke sort. For det første er FHK allerede sikret en ny sæson i ligaen, ganske som Ribe-Esbjerg, Mors-Thy og Lemvig-Thyborøn. Det gør kvalifikationsspillet kedeligt, men for klubberne er det rart, at de har en fremtid i landets bedste række.

Desuden kan man glæde sig over, at det bliver afviklet hurtigt. TV2 kommer næppe til at vise nogen af kampene i kvalifikationsspillet, fordi et tv-produkt uden spænding er et dårligt produkt. Derfor har klubben let ved at placere kampene, som spilles om lørdagene hen over de kommende tre weekender.

Kvalifikationsspillet begynder for FHK's vedkommende denne lørdag, hvor Mors-Thy gæster thansen Arena. Kampen er lukket for offentligheden. Arkivfoto: Søren Gylling

Sidst men ikke mindst er det også positivt, at FHK slipper for at køre til både Mors og Lemvig. Begge klubber møder FHK på hjemmebane, mens klubben kun skal køre til udekamp mod Ribe-Esbjerg.

Kvalifikationsspillet begynder for FHK's vedkommende denne lørdag, hvor Mors-Thy gæster thansen Arena. Kampen er lukket for offentligheden.

FHK's kampe i kvalifikationsspillet

Lørdag den 10. april klokken 14: FHK-Mors-Thy

Lørdag den 17. april klokken 14: FHK-Lemvig-Thyborøn

Lørdag den 24. april klokken 14.30: Ribe-Esbjerg-FHK

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce