Annonce
Musik

Fra sommerlun terassemusik til musikfestival: - Det har jo bare vokset sig større og større

Nogle gange har Hesselbjerg Musikfestival foregået i det fri som her i 2018 med udsigt til Tranekær Slot. I år kan alle koncerter dog opleves inden døre. Foto: Jørgen Gudmand
Det begyndte som en sommerhusturs-idé i 2010, og i dag er Hesselbjerg Musikfestival en etableret begivenhed på Langeland. En festival, der har ramt den rette størrelse, gemmer på en uofficiel hyggeside og spænder bredt inden for klassisk musik.

Festival: Pludselig lød et par legende elektroniske klavertoner gennem den lune sommerluft. En sopranstemme fulgte hurtigt klaverets gang, og naboerne i den lille langelandske by Snøde begyndte at undre sig. Hvor kom den skønne musik fra?

På en terrasse ikke så langt derfra sad en flok venner med fælles konservatoriebaggrund samlet for at nyde ferien, musikken og hinanden. Men alene var de ikke længe. Naboerne i området strømmede til og blev hængende for at høre med. Den gode stemning bredte sig, og musikerne fik en idé.

Ni somre senere er Hesselbjerg Musikfestival vokset fra lidt venskabelig jamming til en velbesøgt klassisk musikfestival på Nordlangeland.

- Det har jo bare vokset sig større og større gennem årene, fortæller festivalleder og blokfløjtenist Louise Hjorth.

- Også selv om vi ikke har udvidet programmet de sidste to år. I år fortsætter vi med fire festivaldage og syv koncerter, hvilket, vi synes, passer godt til festivalen. Så vi har ramt den rette størrelse.

Annonce

Hesselbjerg Musikfestival-program

Torsdag 18. juli:

Kl. 20: Barokkoncert af Duo1702 og Jane Gower, Bøstrup Kirke.

Fredag 19. juli:

Kl. 12.30 til 16.30: "Den Nye Høstkrønike" som lydinstallation, ved Båden Håbet på Tressebøllevej. Gratis.

Kl. 17: "Lullabies for Lost Children" af Ly Tran og Neko3, Tranekær Kirke.

Lørdag 20. juli:

Kl. 13: "Italienisches Liederbuch" af Nana Bugge Rasmussen, Teit Kanstrup, Louise Schrøder og Mathias Hammer, Tranekær Kirke.

Kl. 20: Sange, salmer og folketoner med duoen Askou/Andersen og John Kruse, Stoense Kirke.

Søndag 21. juli:

Kl. 10: Musikgudstjeneste, Snøde Kirke. Gratis.

Kl. 14: "Den Nye Høstkrønike" af Nana Bugge Rasmussen, Frode Andersen og Louise Hjort, Snøde Kirke.

(U)officiel festival

Den samme kerne af musikere arrangerer fortsat festivalens officielle program, men de glæder sig altid lige så meget til den uofficielle side.

- Vi rykker allesammen ind i et sommerhus på Hesselbjergvej. Her sætter vi telt, fællesbord og kaffe op, så festivalgæsterne kan møde os derefter, siger Louise Hjorth.

- Jeg tror, vi alle synes, at det er hyggeligt og giver en god feriestemning. Også selv om det selvfølgelig er hårdt at holde festivalen kørende alle dagene.

Hesselbjerg Musikfestival bliver nemlig ikke kun arrangeret af musikerne, men de udgør også det officielle program. Med egne udvalgte projekter, som de har været i sving med det seneste års tid.

- Det er kun fedt som freelancemusiker at kunne vise sit arbejde frem. Det drager festivalen nytte af.

En bred, musisk palet

De prøver som altid på at favne bredt. Noget folkeligt og afslappende i salmer og folkeviser, det alment klassiske, men også det abstrakte og eksperimenterende, hvor den klassiske musik akkompagneres af elektroniske melodier. Alt sammen kan det opleves fra 18.-21 juli i nordlangelandske kirker og egne.

Selv glæder Louise Hjorth sig meget til at vise projektet "Den Nye Høstkrønike". Blokfløjtenisten er selv opvokset på landet, og hun har samlet en masse gamle høstsange sammen til sit eget lille hjertebarn.

- Og så ser jeg frem til "Lullabies for Lost Children". Et projekt, som tager udgangspunkt i vietnamesiske vuggeviser og skulle være en oplevelse for alle sanserne og sjælen.

Festivalleder Louise Hjorth er uddannet blokfløjtenist fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg i 2011, og senere som solist i London og Odense. Foto: Thomas Cato
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];