Annonce
Sydfyn

Fra skoleelever til blomster: Tidligere lærer har åbnet butik i Tranekær

"Blomsterbien" har slået dørene op i en del af den gamle realskole på Slotsgade i Tranekær. Her tager Ditte Højerslev Olin imod. Foto: Michael Lorenzen
Skoleelever er skiftet ud med blomster - Tranekær har fået en butik mere.
Annonce

TRANEKÆR: Nogle gange kommer lysten til at beskæftige sig med noget helt andet end det, som arbejdslivet ellers har budt på. Sådan blev det for Ditte Højerslev Olin, der efter mange år som lærer valgte at tage en uddannelse som blomsterbinder fra Jordbrugsuddannelserne i Beder syd for Aarhus. Efter ansættelser i et par blomsterbutikker ved Skive og ved Viborg sprang hun og hendes kæreste til, da en del af den gamle realskole i Tranekær blev sat til salg.

Skolebygningen blev købt 1. april, påsken brugt til at indrette stedet, og i Store Bededagsferien slog hun dørene op for sin egen blomsterbutik, "Blomsterbien". Den har også haft åbent i den lille ferie, som mange har haft omkring Kristi Himmelfartsdag og i pinsen.

- Det er ikke en traditionel butik med åbent hver dag, men omvendt - hvis jeg er her og har blomster at sælge, så må folk meget gerne spontant kigge indenfor, fortæller Ditte Højerslev Olin.

Hun arbejder meget med tørrede blomster, og i indretningen har man ladet gamle effekter få nyt liv. Her bugner det af zinkbaljer og -spande, gamle mælkejunger med videre.

Der bydes desuden på lidt til ganen i butikken. Børn og andre med lyst til en is kan få stillet lækkersulten her.

Ditte Højerslev Olin er født og opvokset nord for København, især i Farum, og altid været begejstret for naturen og ikke mindst de planter man kan finde, og de sammenhænge, de indgår i. Og efter små 30 år som skolelærer i Skælskør i noget nær den modsatte del af Sjælland er det nu Langeland, som danner base om hendes liv.

Ditte Højerslev Olin og hendes kæreste brugte påsken på at gøre butikken klar, og der blev åbnet i ugen med St. Bededag. Foto: Michael Lorenzen
Annonce

Tårnværelse ved torv

Netop Langeland har hun haft mange familiemæssige tilknytninger til igennem årene.

- 1970'erne kom jeg for at besøge mine bedsteforældre, som boede på det lille torv i Rudkøbing over for det gamle apotek. De havde blandt andet et spændende tårnværelse. Siden er min mor flyttet til Langeland, nævner Ditte Højerslev Olin.

- Jeg håber, at butikken udvikler sig, så jeg også kan modtage bestillinger. Det kan være, at nogen skal bruge blomster i forbindelse med en fest eller til at skabe god stemning på arbejdspladsen.

For tiden er der en del ture mellem Langeland og Mammen i Midtjylland lidt nord for Bjerringbro, hvor hendes kæreste, Kaj, der er dyrlæge, ejer den fædrende gård. Her får Ditte Højerslev Olin indrettet en skærehave på 30 gange 30 meter til blomster, som naturligvis skal tilsås og tilses.

Planerne række videre endnu. Veteranbiler er en fælles interesse.

Parret har i den sammenhæng erhvervet en gammel Morris 1000 - den med "bindingsværket" - fra en på Snødeegnen. Lige nu står klenodiet i Mammen, men ønsket er, at den skal tilbage til Langeland og bruges til udbringning, hvis ikke tidspres kræver en anden løsning.

Modtagelsen af blomsterbutikken i Tranekær har været overvældende.

- Folk har taget så pænt imod os. Vi er blevet opfordret til at melde os ind i borgerforeningen og i det hele taget deltage i det sociale liv i byen, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce