Annonce
Danmark

Fra skandalesager som forsvarsminister til EU-parlamentariker

Søren Gade har været vidt omkring i sin karriere. Nu kan han skrive EU-parlamentariker på sit cv. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Søren Gade er gået fra forsvarsminister til toppost i Landbrug & Fødevarer og nu stemmeslugende EU-parlamentsmedlem. Her er fem nedslag i hans karriere i de seneste 20 år.
Annonce

1 Erfaren Christiansborg-politiker

Søren Gade bliver første gang valgt ind i Folketinget for Venstre i 2001, da partiet vinder regeringsmagten. Seks år forinden har han stillet op som 32-årig i Holstebro-kredsen uden dog at blive valgt ind ved folketingsvalget i 1998. Den politiske debut på Christiansborg får han i 1999 som stedfortræder i en kortvarig periode.

Annonce

2 Hurtigt populær hos Venstre

Som folketingspolitiker stiger Søren Gade hurtigt i graderne, og 24. april 2004 udpeger statsminister Anders Fogh Rasmussen ham som afløser på posten som forsvarsminister efter Svend Aage Jensby. Søren Gade havde i en årrække erfaring som tjenestegørende officer i Holstebro. Ved folketingsvalget i 2007 får han som forsvarsminister næsten 24.000 personlige stemmer og bliver dermed den ottende-mest populære politiker i antal stemmer.

Annonce

3 Uheldige sager koster ministerpost

I slutningen af 2000’erne begynder problemer at opstå for Søren Gade. Hans pressechef og særlige rådgiver Jacob Winther bliver sigtet - uden dog at blive tiltalt - for lækage om danske soldater i Irak til pressen. Samtidig med opstår ”Jægerbogssagen” om Danmarks deltagelse i Afghanistan, og 23. februar 2010 vælger Søren Gade at trække sig som forsvarsminister.

Annonce

4 Rygtes til at overtage Løkkes post

Søren Gade fortsætter som direktør i Landbrug & Fødevarer i 2012 og to år frem, og i juni 2014 går der rygter om, at han skal overtage formandskabet i Venstre efter Lars Løkke Rasmussen. Søren Gade bekræfter efterfølgende i et interview over for Børsen, at han var i spil til posten, hvis Lars Løkke Rasmussen skulle trække sig som formand.

Annonce

5 Tilbagevenden til politik

I 2015 bliver Søren Gade genvalgt til Folketinget, da han halvanden måned inden valget 18. juni havde anmeldt sit kandidatur. På Christiansborg er han medlem af Europaudvalget. 2. marts i år holder Venstre afstemning blandt sine EU-kandidater, og Søren Gade bliver placeret som nr. fire på listen. 26. maj bliver han valgt til parlamentet sammen med tre andre fra Venstre med et imponerende personligt stemmetal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Nordfyn For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Annonce