Annonce
Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Det var under Ankerstjernes gruppedannelse, at Aksel fik chancen for at komme med i X Factor igen. Der blev han sat sammen med den jævnaldrende Magnus Lasse Petersen, som han her ses med til bootcamp. Foto: Lasse Lagoni / TV 2
For bare et halvt år siden led han af sceneskræk og havde aldrig sunget foran andre. Fredag står Aksel Lillesø Skjoldaa Kempf fra Odense i årets første X Factor-liveshow. Nu drømmer han om at kunne leve af musikken.
Annonce

At 19-årige Aksel Lillesø Skjoldaa Kempf, som til daglig går i 3.g på Tietgen Handelsgymnasium, skulle være med i X Factor, lå ikke lige i kortene. Han led både af sceneskræk og havde da heller ikke meldt sig til programmet. Det havde hans mor og søster til gengæld. Og nu er han sammen med den jævnaldrene Magnus Lasse Petersen gået videre til liveshows, der starter fredag.

- Jeg glæder mig så meget til at vise, hvad vi har lavet, siger Aksel over telefonen i en pause fra de mange interviews og prøver til fredagens show.

Glæden ved at skulle stå på scenen og optræde foran hele Danmark har dog ikke altid været det, der har fyldt hos Aksel. Det har derimod været den altoverskyggende sceneskræk, som har holdt ham fra at synge foran andre. Derfor har han også kun sunget inden for barndomsværelsets fire vægge.

- Min største drøm er, at jeg kan leve af musikken. Det er lidt urealistisk. Men det er det, jeg drømmer om.

Annonce

Et skub af familien

Men nu er tiden kommet til, at andre også skal høre det. Det mener Aksels mor og søster i hvert fald.

- De meldte mig til bag min ryg, siger han og griner.

- De syntes, jeg havde siddet med det på værelset i for lang tid, så nu var det på tide, at andre også hørte det.

I dag er Aksel taknemmelig for, at han fik skubbet af familien. Men det har taget ham mange måneder at nå dertil.

Da hans mor og søster fortalte, at de havde meldt ham til, sagde han med det samme nej, og han holdt i lang tid fast i, at han ikke ville være med på grund af sceneskrækken. Men med et par måneders betænkningstid og en opringning fra X Factor sagde han dog ja til sidst.

- De ringede og sagde til mig, at jeg var velkommen til at komme derind, og hvis det så ikke var noget for mig, så kunne jeg bare trække mig, siger Aksel og tilføjer:

- Det fik mig til at tænke, at jeg bare ville fortryde det, hvis jeg ikke tog med.

For Aksel betød det også meget at blive hørt af nogle professionelle.

- Jeg vil rigtig gerne have nogle meninger fra andre end min mor, som bare siger, at det lyder godt, siger han og griner.

Annonce

Sceneskræk

At Aksel kun er blevet hørt af familien hjemme i Odense, er alligevel utroligt, for musikken har altid fyldt meget i hans liv.

- Jeg har altid sunget. Lige så længe jeg kan huske, siger han.

De mange års sang gavnede da også Aksel, da han kom til audition på programmet i sommer. Med tre gange ja fra dommerne røg han videre i konkurrencen og endte på Thomas Blachmans hold.

Glæden skulle dog vise sig at være kortvarig, for under Five Chair Challenge måtte Aksel sige farvel til konkurrencen. Blachman valgte ham fra på grund af hans nervøsitet.

- Jeg håbede selvfølgelig på, at han kunne se potentialet, og jeg mener, at mine nerver var noget, vi kunnet have arbejdet med, siger Aksel og tilføjer:

- Men jeg kan også godt forstå hans valg. Han har været med i tolv år, så selvfølgelig vil han gerne lave noget vildt, og så går det jo ikke, at der står sådan et nervevrag, der først skal til at lære at håndtere det.

Han husker oplevelsen på scenen som ubehagelig, fordi han begyndte at ryste, og følte, at han ikke kunne få luft. Siden da har han arbejdet intensivt med at komme nervøsiteten til livs.

- Jeg har blandt andet været ude og spille på min mors arbejde og på en skole. Det har hjulpet rigtig meget.

Udover at have fået mere styr på nerverne, er Aksel også blevet endnu gladere for at synge og spille.

- Jeg er fuldstændig forelsket i at stå og spille for folk. Jeg vidste slet ikke, at det var så fedt.

- Nu jeg håber jeg bare på at kunne bevise, at jeg virkelig har arbejdet med min sceneskræk, så jeg bare kan nyde oplevelsen i liveshowet fredag.

Blå bog

Aksel Lillesø Skjoldaa Kempf.

Født i Odense 29. marts 2000.

Går i 3.g på Tietgen Handelsgymnasium.

Uddannet personlig træner.

Søn af Lone Skjoldaa, tidligere TV 2-vejrvært, citychef i Odense og nu chef for Bridgewalking Fyn, og Tue Kempf, tidligere udviklingschef i Odense Sport og Event og nu projektchef for Tour de France Nyborg 2021.

Er med i årets X Factor sammen med Magnus Lasse Petersen. Første liveshow sendes fredag klokken 20.00 på TV 2.

Annonce

Fra solo til duo

Oplevelsen skal Aksel dele med Magnus Lasse Petersen, som han blev sat sammen med, da Ankerstjerne skulle danne sine grupper i efteråret.

Oprindeligt stillede de begge op som solister, men efter at være blevet valgt fra af Thomas Blachman, så Ankerstjerne et potentiale i dem. Inden gruppedannelsen var Aksel dog knapt så begejstret for et samarbejde med andre.

- Jeg tænkte, at det ikke rigtig var noget for mig, fordi jeg ikke ville sættes ind i en eller anden forceret konstellation.

Da Aksel fandt ud af, at Magnus, som han var blevet gode venner med undervejs, også var blevet udtaget til gruppedannelsen, ombestemte han sig dog med det samme.

- Jeg tænkte, at jeg bare skulle med igen. Det kunne jo være for vildt, hvis vi kom i gruppe sammen.

Og det var netop, hvad de gjorde, fordi "stemmerne bare smeltede sammen," som han siger.

Der var derfor heller ikke mange betænkeligheder, da de endeligt skulle beslutte, om de ville være en duo.

- Fordi det var sammen med Magnus, røg alle mine tanker om at være solist bare ud ad vinduet.

Efter gruppedannelsen i efteråret har der været et par måneders pause fra programmet frem til januar i år. Den tid har Aksel blandt andet brugt på at glæde sig over sit nye makkerskab med Magnus. Og han er kun blevet bekræftet i, at det er det helt rigtige for ham.

- Nu står jeg i live med min bedste ven. Og det føles helt rigtigt. Jeg vil meget hellere stå her sammen med Magnus, end jeg vil stå her alene, siger han.

Nu håber Aksel på, at deltagelsen i X Factor kan blive første skridt på vejen til at kunne leve af musikken i fremtiden.

- Min største drøm er, at jeg kan leve af musikken. Det er lidt urealistisk. Men det er det, jeg drømmer om.

Thomas Blachman sendte Aksel hjem under Five Chair Challenge, fordi han var for nervøs. Nu har Aksel arbejdet med sin nervøsitet, så han er klar til at stå på scenen sammen med Magnus Lasse Petersen i første liveshow fredag. Foto: Lasse Lagoni / TV 2
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Middelfart For abonnenter

Laveste pris er ikke altid vejen til succes: Vognmandsfirma laver rekordoverskud med gamle dyder som faglighed og fleksibilitet

Annonce