Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sådan har Nakkebølle været brugt i over 100 år

Nakkebølle Sanatorium blev opført i 1907 af Nationalforeningen for Tuberkulosens Bekæmpelse og indviet 1908 med Otto Helms som leder.

Frem til 1969 fungerede det som rekreationshjem for tuberkulosepatienter og blev derefter plejehjem for Odense Kommune frem til 1985.

I 1986 købte direktør Kaj O. Mogensen ejendommen med henblik på at lave hotel. Det lykkedes ikke, og i 1989 solgte han det hele til Sammenslutningen af Firmafunktionærer, som havde planer om at etablere et kursuscenter. I perioden fra 1990 til 1996 lejede Røde Kors sig ind og drev et flygtningecenter.

Tvind købte ejendommen i 1998, og siden har der blandt andet været drevet opholdssted, skole og søfartsskole på stedet. Tvinds opholdssted gik konkurs i juni 2019.

Sanatoriet har i flere perioder fungeret som flygtningecenter - senest i 2002-2004, hvor Tvind lejede ud til Udlændingestyrelsen, der manglede et sted at huse de mange flygtninge fra primært Irak og Afghanistan. Der var i øvrigt også flygtninge på Nakkebølle tilbage i 1986-1987, hvor det især var tamilske flygtninge, der boede der.

Tvinds stifter, Mogens Amdi Petersen, blev i 2002 sigtet for skattesvig og underslæb, men blev frikendt ved byretten i Ringkøbing i 2006. Anklagemyndigheden ankede dog sagen, men Mogens Amdi Petersen valgte at forlade Danmark, inden sagen kom for retten igen. I dag bor Tvindstifteren efter alt at dømme i Mexico og er efterlyst af Interpol.

Mexico har afvist at udlevere ham til retsforfølgelse i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Slut med togdrift om søndagen

1995 Ritt Bjerregaard har i hvert fald lært én ting af sin sag med lejligheden på Vesterbro i København: Prisen for at fastholde nogle principper kan blive for stor. Derfor valgte hun i går at meddele finansminister Mogens Lykketoft, at hun giver afkald på 166.000 kroner årligt i ministerpension oven i de godt 1,2 millioner lavt beskattede kroner, som hun får som EU-kommissær. Til Fyens Stiftstidende siger Ritt Bjerregaard, at hun dybest set er modstander af, at man skal rette sig efter tilfældige stemninger, eller hvad der tidligere har været praksis. Når jeg gav affald på pensionen, var det fordi, at situationen efterhånden var blevet så hysterisk, at den skyggede for alt det, jeg skulle lave som kommissær. 1970 Det er radioens udsendelser, der trods alt vinder i konkurrencen om lytter/seernes bevågenhed, måske fordi radiolytning er lettere at kombinere med andre gøremål. Sådan lyder konklusionen af en lytter- og seerundersøgelse, som Danmarks Radio har offentliggjort. Undersøgelsen viser blandt andet, at lytterne uhyre sjældent lukker for en radioudsendelse, fordi de finder den kedelig, Det gør derimod en del seere. Tv har dog stadig meget store seertal. Over to millioner mennesker ser aftenens første tv-avis, hvorimod den sene udgaves seertal er meget afhængig af, hvilken udsendelse, der ligger umiddelbart forud. Hvis det er et populært program, er der mange, der også ser tv-avisen bagefter. 1945 Den længe ventede nedskæring af statsbanetrafikken bliver nu til alvor. I går aftes udsendte statsbanerne meddelelse om, at nedskæringen skal træde i kraft den 1. februar, og at den reducerer toggangen til 20 procent af den normale trafik før krigen. Den almindelige regel for hverdagstrafikken bliver, at der kører et tog om morgenen og et om aftenen, og om søndagen vil der slet ikke køre damptog. Forbindelsen mellem landsdelene bliver efter den nye køreplan meget vanskelig, idet der kun bliver én forbindelse daglig i hver retning – og om søndagen kan man overhovedet ikke rejse. Færgebilletterne til Storebæltsoverfarten genindføres fra 1. februar og udleveres kun i begrænset omfang.

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce