Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sådan har Nakkebølle været brugt i over 100 år

Annonce

Nakkebølle Sanatorium blev opført i 1907 af Nationalforeningen for Tuberkulosens Bekæmpelse og indviet 1908 med Otto Helms som leder.

Frem til 1969 fungerede det som rekreationshjem for tuberkulosepatienter og blev derefter plejehjem for Odense Kommune frem til 1985.

I 1986 købte direktør Kaj O. Mogensen ejendommen med henblik på at lave hotel. Det lykkedes ikke, og i 1989 solgte han det hele til Sammenslutningen af Firmafunktionærer, som havde planer om at etablere et kursuscenter. I perioden fra 1990 til 1996 lejede Røde Kors sig ind og drev et flygtningecenter.

Tvind købte ejendommen i 1998, og siden har der blandt andet været drevet opholdssted, skole og søfartsskole på stedet. Tvinds opholdssted gik konkurs i juni 2019.

Sanatoriet har i flere perioder fungeret som flygtningecenter - senest i 2002-2004, hvor Tvind lejede ud til Udlændingestyrelsen, der manglede et sted at huse de mange flygtninge fra primært Irak og Afghanistan. Der var i øvrigt også flygtninge på Nakkebølle tilbage i 1986-1987, hvor det især var tamilske flygtninge, der boede der.

Tvinds stifter, Mogens Amdi Petersen, blev i 2002 sigtet for skattesvig og underslæb, men blev frikendt ved byretten i Ringkøbing i 2006. Anklagemyndigheden ankede dog sagen, men Mogens Amdi Petersen valgte at forlade Danmark, inden sagen kom for retten igen. I dag bor Tvindstifteren efter alt at dømme i Mexico og er efterlyst af Interpol.

Mexico har afvist at udlevere ham til retsforfølgelse i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Sydfyn For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce