Annonce
Kerteminde

Fra Rynkeby til Læsø: Familie orker ikke at kæmpe mere mod skole-besparelser

Ildsjælen Heidi Hass Madsen giver op. Hun er træt af Kerteminde Kommunes besparelser. Nu flytter hun, manden Rasmus og tvillingerne Hector og Trolle til Læsø. Foto: Peter Leth-Larsen

Siden 1. januar 2016 har Kerteminde Kommune mistet 133 borgere. Snart flytter også Heidi Hass Madsen med sin mand og parrets tvillinger. De orker ikke at kæmpe børnenes sag længere.

Rynkeby: Hun har været med til at starte Rynkeby Lokalråd, hun har stået i en spidsen for en ny legeplads, siddet i bestyrelsen for den lokale børnehave, oprettet en støtteforening til den lokale folkeskole og gået på gaden med bannere imod besparelser på folkeskolerne i Kerteminde Kommune. Men nu orker Heidi Hass Madsen ikke mere. Hun tager familien med sig i statistikken af et stigende antal borgere, som fraflytter kommunen.

- Der er ikke kommet noget som helst ud af alt det arbejde. Når man står til en demonstration og hører politikerne holder tale, og man så ser, at de blive ved med at spare. Det er så himmelråbende, siger Heidi Hass Madsen.

Hun er mor til tvillingedrenge på fire år, som hun for nylig har flyttet fra den lokale offentlige børnehave til en privat:

- Det var for stort. For mange børn på et sted og for få voksne. Forældrearrangementer var der kun ét af om året, og vi skulle søge sponsorater bare for at få et juletræ til juletræsfesten.

Heidi Hass Madsen er også stedmor til to drenge på 10 og 12 år, som har haft store trivselsproblemer i skolen:

- Børn- og Skoleforvaltningen er under al kritik. Sagsbehandlingen har været kaotisk. Det tog to år, før den børnefaglige undersøgelse kom igennem, og vi har haft otte forskellige sagsbehandlere, fortæller Heidi Hass Madsen.

138 flere fra- end tilflyttere i 2016

Ifølge Danmarks Statistik var der 138 flere , der pakkede flyttekasserne og flyttede ud af kommunen i 2016, end der kom til kommunen samme år.I alt flyttede 1364 personer ud af Kerteminde Kommune, mens 1226 flyttede til.

621 flyttede fra Kerteminde til Odense (653 flyttede den modsatte vej)

155 flyttede fra Kerteminde til Nyborg (105 flyttede den modsatte vej)

74 flyttede fra Kerteminde til Faaborg-Midtfyn (59 flyttede den modsatte vej)

55 flyttede fra Kerteminde til Assens (49 flyttede den modsatte vej)

55 flyttede fra Kerteminde til København (37 flyttede den modsatte vej)

Ildsjælen Heidi Hass Madsen giver op. Hun er træt af Kerteminde Kommunes besparelser. Nu flytter hun, manden Rasmus og tvillingerne Hector og Trolle til Læsø. Foto: Peter Leth-Larsen

Stoler ikke på politikerne

Et kig ud i fremtiden og et skolevalg til tvillingerne afgjorde sagen. Selvom familien bor nær den ellers velrenommerede Nymarksskolen, stoler hun ikke på, at politikerne vil de små lokalsamfund det bedste:

- De ville lukke overbygningen. Det var kun massive protester, der fik det stoppet. Så har vi overvejet Hindsholm, fordi vi gerne vil længere på landet og have mere grund og natur omkring os, men vi tør ikke længere stole på, at politikerne vil landsbyskolerne det bedste, fortæller hun.

Mulige boliger på Hindsholm blev derfor også streget af listen.

- Vi har ikke lyst til at bo et sted, hvor børnene ikke prioriteres højere. Vi skal bare væk fra Kerteminde Kommune, siger Heidi Hass Madsen.

Ildsjælen Heidi Hass Madsen giver op. Hun er træt af Kerteminde Kommunes besparelser. Nu flytter hun, manden Rasmus og tvillingerne Hector og Trolle til Læsø. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Hus og job kom af sig selv

Om en måned er flyttekasserne læsset ombord på en færge, huset i Rynkeby står tomt, og familien er på vej mod en ny fremtid et par timers sejlads fra Frederikshavn. Målet hedder: Læsø.

- Vi glæder os helt vildt. Hver gang, vi er med færgen, er der sådan en ubeskrivelig ro. Fastlandet forsvinder bag en, og der kommer den der indre ro, som ikke forsvinder, mens man er på øen. Det er den bedste følelse, fortæller Rasmus Hass Madsen.

1. december flytter familien ind i deres nye hus i Byrum på Læsø.

Heidi Hass Madsens familie har sommerhus på øen, og hun er kommet der siden barndommen. Nu har hun fået job som hjemmesygeplejerske i kommunen, og Rasmus Hass Madsen skal arbejde som anlægsgartner i et murerfirma.

Både hus og job er nærmest kommet af sig selv.

- Vi meldte os ind i en Facebook-gruppe, og så blev vi bestormet af henvendelser. Der er et utroligt sammenhold, og de nærmest skriger på arbejdskraft, fortæller Rasmus Hass Madsen.

Og bedsteforældre behøver de ikke engang at vinke farvel til. De rejser nemlig med.

Annonce
Odense For abonnenter

Manuellas forskning om trafikstøj gav genlyd i hele verden: Forskeren fra en brasiliansk millionby fik et chok over roen i Skibhuskvarteret

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

1500 nysgerrige fik spændende kig ind i Nyt OUH: 500 meter lange gange og nyt storkøkken

Odense For abonnenter

Strid om udbrændt øjebæ: Tidligere kontorchef i hård kritik af By- og Kulturforvaltningen

Sport

Mathias Gidsel atter tilbage på træningsbanen

Kultur

Helt tæt på Kasper Eistrup til åbenhjertig talk: - Al kunst bunder i en bøn

Odense

Butiksejer åbner op om mareridtsepisode: - Det er ikke hver dag, en bil smadrer ind i forretningen

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Kultur

Festivalarrangør har næsten ikke sovet i en uge: - Jeg græd af glæde til den første lydprøve

Middelfart

Beskidt opgang blev for meget for Hanne: Plaget af snavs, skrald og mågelort i flere måneder

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Kerteminde For abonnenter

Bent var miljøbevidst, før det blev moderne: Hans nye maskine sprøjter med kokos, kartofler og majs

Sport For abonnenter

Fynsk cykel-chef om Chris Ankers død: Et kæmpechok - jeg er dybt berørt

Kerteminde

Endnu ukendte folk ridser ting ind i særlig bygning: Men hvorfor gør de det?

Annonce