Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fra reklamefotograf til virksomhedsdirektør

Evita Rosdahl har været ansat i 25 år i det firma, hendes far, Knud Rosdahl, grundlagde i 1963. Foto: Kurt Rasmussen

Evita Rosdahl kan 6. oktober fejre 25 års jubilæum i den virksomhed, hendes far startede, men at det skal ske som direktør for det internationale firma, Jeros, har ikke altid ligget i kortene.

Ringe: - Min far har aldrig villet presse mig til at arbejde i sin virksomhed, fortæller Evita Rosdahl, der i 1992 startede i Jeros i marketingafdelingen.

Hun var uddannet reklamefotograf og havde dengang et godt job i branchen.

- Men allerede i slutningen af 1980'erne kunne jeg se, hvor det bar hen med digital fotografering og computere, så jeg sadlede om og fik en stilling i min fars firma, hvor jeg tog mig af salg og markedsføring, og allerede efter nogle år blev firmaet lige så meget mit hjertebarn, som det var hans, fortæller Evita Rosdahl.

Annonce

Det skal være udfordrende at gå på arbejde, og jeg er meget styret af, at der skal være sjovt, for det er det, der starten raketten i mig

Evita Rosdahl
Knud Rosdahl opfandt i 1963 den pladerenser, som skabte grundlaget for, at Jeros i dag er Europas førende inden for sit felt. Foto: Kurt Rasmussen

Rengøring i hele verden

Fredag 6. oktober kan hun fejre sin 25 års jubilæumsdag i Jeros i selskab med en broget flok af internationale salgsrepræsentanter fra hele kloden, for gennem 54 år har Jeros udviklet sig fra at være et garagefirma til at være Europas førende indenfor industrivaskemaskiner og med salg i så fjerne egne af verden som Japan, Australien og USA.

- Min far arbejdede i starten af 60'erne som ingeniør hos Micro Matic, men da en bager i 1963 beklagede sig over, at han skulle bruge for meget tid på at vaske sine bageplader, opfandt min far den første maskine, der kunne klare den opgave, og det blev starten på Jeros, som har specialiseret sig i rengøring af industrimaskiner lige siden, fortæller Evita Rosdahl.

Der er stor forskel på firmaets første prototype fra 1963 til den seneste model med indbygget computerstyring. Foto: Kurt Rasmussen

Uformel tone

Hun har været direktør i Jeros siden 2012, da hendes far trak sig tilbage fra chefstolen, og mens hun viser rundt i virksomheden på Nyborgvej i Ringe, udviser hun et stort kendskab til selv de mindste detaljer i det 55 mand store firma.

- Vi har en meget flad organisationsstruktur, og det har min far altid prioriteret. De ansatte skal nemlig også føle, at de har indflydelse i virksomheden, fortæller hun.

Derfor har hun også placeret sin arbejdsstation tæt på sine medarbejdere, hvor al kommunikation foregår i en uformel tone.

- Det skal være udfordrende at gå på arbejde, og jeg er meget styret af, at der skal være sjovt, for det er det, der starten raketten i mig, siger hun og erkender, at ikke alle dage er lige sjove.

- Jeg ved da godt, at vi ikke kan have juhuhatten på hver dag, men det brede fundament skal gerne være den der med, at du ikke kan lade være med at stille dine ben her hver dag, og den er jeg da i høj grad drevet af. Det er faktisk svært at holde sig væk fra virksomheden, lyder det fra den 48-årige direktør.

Evita Rosdahl har sørget for, at kantinen er indrettet på en måde, så de ansatte føler sig hjemme. Foto: Kurt Rasmussen
En sending industrivaskemaskiner er på vej fra fabrikken i Ringe til Tyskland. Foto: Kurt Rasmussen
Foran hovedindgangen til Jeros er opsat en vinge, som stammer fra et vindmølleprojekt, som Knud Rosdahl også havde på tegnebrættet. -Det blev ikke til noget, men min far syntes, vingen var lige så fin, som det kunst, man ellers kunne købe, siger Evita Rosdahl med et smil. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Det handler om ordentlighed

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce