Annonce
Nordfyn

Fra prinsessedrøm til -fond

Marion Krobath Olesen (til højre) er initiativtageren bag "Min Prinsessedrøm". Foto: Kim Rune
  • Marion Krobath Olesen står bag arrangementet "Min Prinsessedrøm". Nu håber hun, at det bliver til en fond

Bogense: - Nogen vil måske sige, at det er lidt ekstremt, men det er det, der gør det sjovt, siger Marion Krobath Olesen.

Hun står bag initiativet "Min Prinsessedrøm", som i samarbejde med Børnecancerfonden og Ønskefonden giver syge børn en dag på et slot fyldt med forkælelse.

Og der mangler ingenting. Lyserøde cupcakes, store tylskørter og sminke i lange baner. Her er alt, hvad en prinsesse kunne ønske sig.

Annonce

Et afbræk fra hverdagen

- Jeg ved ikke hvorfor. Jeg er tosset, siger Marion Krobath Olesen og griner.

Som 21-årig faldt hun ned fra en hest og brækkede ryggen. Nu lever hun i et kronisk smertehelvede, som hun selv kalder det.

- Efter et langt sygdomsforløb føler man sig ikke ret smuk. At stå op til prinsesseting, får mig op om morgenen, forklarer hun.

Nu vil hun hjælpe andre syge. Kjolerne, som prinsesserne bliver fotograferet i, har hun selv designet. Det samme gælder hårpynten.

- Målet er at skabe magi og glæde for en dag. Og det er det hele værd, når jeg ser, hvor glade pigerne bliver, siger hun.

Næste skridt

Marion Krobath Olesen forkælede i går tre piger på Harridslevgaard Slot. Før det var hun på Clausholm Slot i Jylland, og nu går turen videre til Gisselfeld Kloster på Sjælland.

- Næste skridt bliver, at lave "Min Prinsessedrøm" om til en fond, fortæller hun.

På den måde kan endnu flere syge børn i fremtiden få en drøm til at gå i opfyldelse, håber hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce