Annonce
Indland

Fra prædikestolen: Fynske præster vil tale om flygtninge

Sognepræst Peter Ruge er blandt den halvdel af de fynske præster, der i dagens juleprædikenen vil tale om flygtninge.

Hver anden fynske præst vil i dagens juleprædikenen berøre de mange flygtninge, der er kommet til landet.

Går du i kirke i dag, er der stor sandsynlig for, at din præst vil komme ind på tidens mest ømtålelige emne: Flygtninge.

Hver anden fynske præst vil i juleprædikenen berøre den store flygtningestrøm, viser en rundspørge, som Fyens Stiftstidende har foretaget.

Sognepræst Peter Ruge mener ligefrem, at det vil være urimeligt og uforsvarligt ikke at berøre flygtningetemaet.

- Kristendommen handler om at behandle sit medmenneske ordentligt, siger han.

I sin prædiken i Balslev og Ejby kirker vil han advare mod at lade sig smitte af den forråelse, som politikerne efter hans mening skaber i flygtningedebatten.

- Politikerne taler om flygtninge som en masse, vi skal gøre alt for ikke kommer ind i vores land, og som skal have konfiskeret deres værdigenstande, hvis de krydser grænsen. Politikerne dehumaniserer flygtningene på samme måde, som det sker i en krigssituation. Man taler nogle centrale værdier i den kristenhumane kultur ud, mener sognepræsten.

Også præsten i Kværndrup, Dorte Wittrup Winther er rystet over, hvordan vi taler om flygtninge. Alligevel vil hun ikke gøre det til tema i juleprædikenen.

- Hiver jeg flygtningedebatten ind i prædikenen, bliver det meget nemt noget for eller imod, fordi debatten er så beskidt. For mit eget vedkommende kan jeg næsten ikke sige noget om flygtninge, uden at det kan tolkes politisk. Og kristendommen er en frelserhistorie og ikke et politisk projekt, siger hun.

Knap halvdelen af de fynske præster har deltaget i Fyens Stiftstidendes rundspørge.

De er også blevet spurgt, om de vil berøre terrortruslen i juleprædikenen. Det vil cirka hver tredje præst.

Af Birgit Bakkær

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce