Annonce
Odense

Fra pension til direktørpost: Tidligere kontorchef skal lede Brandts

Kontorchef Ellen Drost gik på pension fra By- og Kulturforvaltningen i sommer - nu hentes hun ind til midlertidigt at tage sig af det ledelsesløse museum Brandts. Arkivfoto: Robert Wengler
I sommer gik 66-årige Ellen Drost på pension efter mere end 30 år som kommunal leder. Nu henter bestyrelsen bag Kunstmuseum Brandts hende ind som direktør, til de har fået ansat Mads Damsbos afløser.

Det bliver afdelingschef Ellen Drost med mere end 10 års erfaring fra By- og Kulturforvaltningen, der skal varetage ledelsen af Brandts, inden der findes en afløser for den tidligere direktør Mads Damsbo.

Og hun, der faktisk for seks år siden var med til at ansætte Damsbo, var ikke længe om at sige ja, da bestyrelsen henvendte sig til hende:

- Brandts er et sted, jeg holder af. Jeg tænker, at jeg er besiddelse af de ledelsesevner, der skal til for at sikre, at personalet er trygt, og at stedet bliver driftet ordentligt, ind til den ny direktør er ansat, hvilket jeg formoder vil ske inden for fire måneder, siger Ellen Drost.

Annonce

Savnede kulturen

66-årige Ellen Drost gik i sommer på pension efter en karriere på knap 30 år i ledende kommunale stillinger - heraf også som leder af kommunale institutioner. De seneste år har hun fungeret som afdelingschef for Byudvikling-afdelingen, men inden stod hun gennem knap 13 år i spidsen som kulturchef i By- og Kulturforvaltningen og dermed også for Brandts. Jobbet som kulturchef var alsidigt og med stor berøringsflade. En berøringsflade, som Ellen Drost ikke siden har lagt skjul på, at hun savnede.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg forestillede mig at have nogle erhvervsaktive år endnu, men jeg havde nok i højere grad forestillet mig, at det skulle være i bestyrelsesarbejde, siger Ellen Drost.

Hun er klar til at tage fat på ledelsesdelen fra 27. november og vil straks tage samtaler med samtlige medarbejdere for at danne sig et billede af arbejdspladsen. Den kunstfaglige del af jobbet overlader hun imidlertid til dem, der er uddannet kunsthistorikere, siger hun:

- Et sted som Brandts er udstillinger planlagt årevis ud i fremtiden, så dem kommer jeg ikke til at ændre på, højst at være med til at sikre, siger hun.

God personaleleder

I løbet af sin karriere har Ellen Drost vist sig i stand til at jonglere med faglige netværk i Danmark, Sverige og Norge, ligesom hun har fra 2011 og frem til 2016 har været medlem af bestyrelsen for Børne- og Kulturchefforeningen i Danmark.

Hun er kendt for sin evne til hurtigt at opbygge en organisation og levere resultater, at være en god personaleleder med et glimrende blik for bruge sine medarbejderes kompetencer bedst muligt. I en pressemeddelelse forklarer bestyrelsesformand for Brandts, Bolette Christensen, valget af Ellen Drost med ordene: - Ellen Drost var med til at forestå fusionen af Kunsthallen Brandts, Museet for Fotokunst og Fyns Kunstmuseum. Hun kender derfor huset og har stærk indsigt i kulturområdet. Vi er derfor glade for, at Ellen Drost vil være ankermand på Kunstmuseum Brandts i denne mellemliggende periode, indtil bestyrelsen ansætter en ny direktør.

Ifølge bestyrelsesformanden, regner bestyrelsen med, at der går op mod seks måneder, før den har fundet en egnet kandidat.

- Vi leder efter en, der er klar til at slå sig ned på Fyn en del af ugen, men det udelukker ikke, at det kan blive en fra udlandet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce