Annonce
Odense

Fra Odense til Sønderborg: Triatleter løb hele vejen

På strækningen fra Dybbøl Mølle til Sct. Marie Kirke i Sønderborg løb alle i samlet flok. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Rigtige løbere tager ikke færgen mellem Fyn og Als. Nej, de vælger Lillebæltsbroen og løber hele natten.
Annonce

Sønderborg: Fredag aften trak 12 medlemmer af Odense Triatlon Klub lod om, hvem der skulle være den første. Herefter gik et særpræget løb i gang: Fra Odense Havnebad til Pårup Kirke syd for Odense, så fra kirke til kirke hen over Fyn, via den gamle Lillebæltsbro til Lyng Kirke ved Erritsø og nu ned gennem Syd- og Sønderjylland.

Det var ikke, fordi deltagerne er særligt kirkeinteresseret, og de fik da heller ikke set ret meget kirkearkitektur på den i alt 237 km lange rute. For de løb i mørke det meste af tiden:

- Det var meget specielt. Det kræver mere af sanserne, for man skal hele tiden passe på, at man ikke træder forkert. Og man er meget alene. Til gengæld er der ingen trafik, konstaterede en af deltagerne, Marian Borsinski.

Løberne havde følgeskab af en deltager på cykel med meget kraftige lygter, som kunne lyse noget af vejen op. Desuden var der følgevogne til dem, der holdt pause.

Annonce

Lines ide

Marian Borsinski er vokset op i Egernsund og kom forbi sin barndoms kirke, da det igen var blevet lyst lørdag morgen. Så den, Broager Kirke med de to tårne og Sct. Marie Kirke i Sønderborg fik alle da set.

Ideen til kirkeløbet kom fra kæresten Line Bonde, der er vokset op på Nordals:

- Mange stævner i foråret har været aflyst på grund af corona, så vi trængte til, at noget skulle ske. Ja, så fik jeg ideen med, at vi kunne løbe fra kirke til kirke, og den var de andre med på, forklarer hun.

De 12 triatleter er aktive på Odense Triatlon Klubs elitehold. Alle løb flere etaper i løbet af natten, og for Nicklas Thorup blev det til i alt 51 km. Line Bonde selv nappede 30 km i selskab Frederikke Idon.


Det var bare en ide, der stak af og blev vildere og vildere, og som mine geniale venner greb.

Line Bonde, triatlet og nitiativtager til kirkeløbet


Ved vejs ende stod Line Bondes familie klar med flag og klapsalver, og herefter gik det – nu i biler – til Brandsbøl på Als, hvor hendes forældre Vivian og Per Bonde bor. De ville give frokost og havde også redt op, så 12 trætte gæster kunne få en middagslur.

De løb med

Jacob Aagaard, Christoffer Heick, Carl Bastian, Daniel Pausen, Kristian Munk, Daniel Nykvist, Nicklas Thorup, Oliver Martinussen, Christoffer Damm, Frederikke Idon, Marian Borsinski og Line Bonde.

Ingen af triatleterne havde benyttet følgebilerne til en lille lur undervejs:

- Jeg tænker, at de dejser om, så snart de har spist, forudså Vivian Bonde.

Line Bonde i den allersidste spurt op ad trapperne til Sct. Marie Kirke. Foto: Birthe Juul Mathiasen
38 kirker og nationalsymbolet Dybbøl Mølle passerede flokken på vejen fra Odense til Sønderborg. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Line Bondes familie på Als var mødt op for at heppe. Foto: Birthe Juul Mathiasen
12 deltagere fra Odense Triatlon Klub valgte at deltage. De løb på skift hele natten, men i samlet flok på den sidste strækning ind i Sønderborg. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Endelig i mål. Efter 237 km og 16 timers løb. Foto: Birthe Juul Mathiasen
En stolt far, Per Bonde, sikrede sig både etapebilleder og gruppebilleder. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce