Annonce
Debat

Fra mink til grøn energi

Annonce

Læserbrev: For at lede det, gudskelov, nedlagte minkerhverv ind på landmændenes egen liberale ideologi - at et erhverv for nedadgående ikke skal subsidieres, men omstilles efter udbud og efterspørgsel mekanismen- foreslås følgende: De installationer på minkfarmene, der i forvejen skæmmer landskabet, men som er godkendte, kunne bruges til jordbaserede solcelleanlæg.


Alle intensive besætninger er en tikkende bombe under human sundhed, konventionel svineproduktion ikke mindst.


Strøm er en efterspurgt vare og en samfundsgavnlig produktion. Åbningen for landbrugere til at bruge dyrkbar landbrugsjord til jordbaserede solcelleanlæg er et skråplan, men i denne mink-omstilling hensigtsmæssig.

Fordelen ved forslaget er, at folk, der er mere eller mindre selvlærte, kan bruge deres entreprenørskab til noget fornuftigt og dæmpe deres kompensations-krav. Alle intensive besætninger er en tikkende bombe under human sundhed, konventionel svineproduktion ikke mindst.

Landbruget skriger op nu, fordi det ved, hvad grøn omstilling kommer til at betyde for erhvervet – men der skal omstilles til grøn produktion, af hensyn til klimaet, miljøet og dyr og mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce