Annonce
Odense

Fra mandag: Tre ugers delvis spærring af motorvejstilkørsel i Odense

Tilkørselsrampen ved tilslutningsanlæg 52 (Odense SV) spærres delvist fra mandag klokken 19.30 i forbindelse med byggeriet af en støjskærm langs motorvejen syd for Sanderum. Kort: Vejdirektoratet.
Bilister, der er vant til at køre på motorvejen ved Sanderum, kan blive nødt til at bruge en anden tilkørsel de kommende tre uger.

Sanderum: Arbejdet med at bygge en støjskærm langs den nordlige side af den Fynske Motorvej ved Sanderum betyder, at det bliver nødvendigt at spærre en del af tilkørselsrampen i retning mod Jylland ved tilkørsel 52 fra Assensvej. Det oplyser Vejdirektoratet.

Støjskærmen bliver cirka 1600 meter lang og skal reducere de støjgener, som motorvejen giver i Sanderum. Skærmen bliver fortrinsvis bygget fra nabosiden, men dele af arbejdet er nødt til at ske fra tilkørselsrampen. Den bliver derfor spærret for trafik fra mandag aften 16. september og de følgende tre uger.

Spærringen gælder dog kun i tidsrummet mellem klokken 19.30 og 6.00 den følgende morgen - og det er kun bilister, som kører ad Assensvej i sydlig retning mod motorvejen, som er berørt af arbejdet.

Det vil altså stadig være muligt at benytte tilkørselsrampen, hvis man kører ad Assensvej i retning mod Odense.

I de perioder, hvor rampen er spærret, kan bilister, som skal på motorvejen, i stedet bruge tilkørsel 51 (Odense S) ved Stenløsevej eller tilkørsel 53 (Odense V) ved Blommenslyst.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce