Annonce
Odense

Fra mandag: Tre ugers delvis spærring af motorvejstilkørsel i Odense

Tilkørselsrampen ved tilslutningsanlæg 52 (Odense SV) spærres delvist fra mandag klokken 19.30 i forbindelse med byggeriet af en støjskærm langs motorvejen syd for Sanderum. Kort: Vejdirektoratet.
Bilister, der er vant til at køre på motorvejen ved Sanderum, kan blive nødt til at bruge en anden tilkørsel de kommende tre uger.

Sanderum: Arbejdet med at bygge en støjskærm langs den nordlige side af den Fynske Motorvej ved Sanderum betyder, at det bliver nødvendigt at spærre en del af tilkørselsrampen i retning mod Jylland ved tilkørsel 52 fra Assensvej. Det oplyser Vejdirektoratet.

Støjskærmen bliver cirka 1600 meter lang og skal reducere de støjgener, som motorvejen giver i Sanderum. Skærmen bliver fortrinsvis bygget fra nabosiden, men dele af arbejdet er nødt til at ske fra tilkørselsrampen. Den bliver derfor spærret for trafik fra mandag aften 16. september og de følgende tre uger.

Spærringen gælder dog kun i tidsrummet mellem klokken 19.30 og 6.00 den følgende morgen - og det er kun bilister, som kører ad Assensvej i sydlig retning mod motorvejen, som er berørt af arbejdet.

Det vil altså stadig være muligt at benytte tilkørselsrampen, hvis man kører ad Assensvej i retning mod Odense.

I de perioder, hvor rampen er spærret, kan bilister, som skal på motorvejen, i stedet bruge tilkørsel 51 (Odense S) ved Stenløsevej eller tilkørsel 53 (Odense V) ved Blommenslyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce