Annonce
Odense

Fra mandag og otte uger frem: Sporarbejde giver store ændringer i Odense-kryds

Mandag begynder arbejdet med at lægge spor til letbanen i krydset Grønløkkevej/Middelfartvej. Det vil vare i otte uger og kommer til at berøre trafikken i alle retninger ved krydset. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
I de kommende fire uger kan bilister på Grønløkkevej ikke krydse Middelfartvej, hvor der skal lægges spor til letbanen. Der bliver også venstresvingsforbud fra alle sider. Til gengæld åbner Vestre Stationsvej for dobbeltrettet trafik.

Odense: Bilisterne i Odense skal fra mandag 8. juli vænne sig til en ny forhindring i trafikken. Der skal anlægges spor til letbanen i krydset Middelfartvej/Grønløkkevej, og derfor vil det ikke være muligt at krydse Middelfartvej fra Grønløkkevej, hverken fra nord eller syd.

Det bliver også forbudt at svinge til venstre fra alle fire sider i krydset, oplyser Odense Letbane.

Cyklister og gående kan dog fortsat passere krydset, men cyklister må forvente at skulle trække cyklen nogle steder.

Om fire uger er arbejdet med letbanesporene så langt fremme, at det bliver muligt at åbne mere op for færdslen i krydset, men der vil stadig være sving-restriktioner.

På grund af arbejdet i krydset åbner Vestre Stationsvej for trafik i begge retninger, og Store Glasvej åbner for trafik i retning mod Vestre Stationsvej. Det skal gøre det muligt at afvikle trafikken i området, oplyser Odense Letbane.

Der vil blive skiltet i området med muligheder for omkørsel. Man kan også finde en alternativ rute på Odenserundt.dk - her er det også muligt at få et overblik over alle de igangværende vejarbejder i Odense.

Annonce
Kort: Odense Letbane.
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce