Annonce
Odense

Fra mandag: Ny ensretning i Odense - p-pladser forsvinder permanent

I efteråret 2021 ventes Odense Letbane at køre med de første passagerer. På illustrationen her ses, hvordan letbaneselskabet forestiller sig, en del af strækningen på Vestre Stationsvej kommer til at se ud. Illustration: Odense Letbane.
Nu begynder sporarbejdet på den indre del af Vestre Stationsvej nærmest Kongensgade, og en del af vejen bliver ensrettet ind mod byen cirka fire måneder.

Odense: Fra mandag skal bilister, som vil til Vesterbro ad Vestre Stationsvej, ud på en lille omvej. Odense Letbanes entreprenør går i gang med at grave ud og bygge bunden til letbanens spor på vejen, og vejen vil være ensrettet mod Østre Stationsvej frem til slutningen af januar næste år.

Der er omkørsel for bilister fra Østre Stationsvej ad Rugårdsvej og Fjordsgade. Cyklister og fodgængere kan fortsat komme ad Vestre Stationsvej i begge retninger, og ud for Thorsgade bliver det muligt at komme tværs over vejen.

Når gravemaskinerne begynder at fjerne asfalten på det berørte stykke af Vestre Stationsvej, betyder det et farvel til muligheden for at kantstensparkere på strækningen, og den mulighed kommer ikke igen, oplyser Odense Letbane.

Foruden betonbunden, som skal støbes til at lægge skinner på, bliver der sat kantsten mellem letbanesporet og vejbanen, og der bliver opstillet master til kørestrømmen og bygget en station ved Kongensgade.

Annonce
Fra mandag og cirka fire måneder frem er en del af Vestre Stationsvej ensrettet i retning mod Østre Stationsvej, mens der bygges spor og lægges skinner til letbanen i Odense. Kort: Odense Letbane.

Efter nytår ventes de første skinner at blive lagt på strækningen, og når det arbejde begynder, fortsætter skinnearbejdet på resten af Vestre Stationsvej i retning mod Vesterbro.

Odense Letbanes entreprenør er efter planen færdig med arbejdet på Vestre Stationsvej i løbet af foråret næste år. De første testkørsler på letbanen ventes at begynde inden sommerferien næste år, og letbanen forventes at åbne for passagerer i efteråret 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce