Annonce
Kerteminde

Fra landbrugsjord til golfbane: I Rønninge er golf for alle og enhver

På Sølykke golfbane forventes det ikke, at man kender alle reglerne i golf, så længe man passer på hinanden og bruger sin sunde fornuft. Foto: Mille Tindal Thomsen
Hos Sølykke Golf i Rønninge ved Langeskov behøver man ikke kende reglerne i golf eller have sit eget udstyr. Her kan man komme direkte fra gaden, hvis lysten til et slag golf melder sig.
Annonce

Rønninge: Den friske vind suser stille i træerne og det kortklippede lysegrønne græs strækker sig mellem bølgende kornmarker og å-løb. Skyerne hænger tunge og grå på himlen, men så længe det holder tørt, er det golfvejr.

Det er tidlig formiddag, men mange er allerede på vej ud over greenen med golftaskerne rullende efter sig på Sølykke golfbane i Rønninge. Her kan man både være fast medlem af klubben, men man kan også komme ind direkte fra gaden og spille pay and play, hvis lysten til et slag golf pludselig melder sig.

- Hos os er golf ikke kun for nogen. Det er for alle. Det betyder meget for os, at det er lettilgængeligt og økonomisk overskueligt, fortæller ejer af golfbanen Martin Ludvigsen.

Golfbanen er lagt ind i områdets eksisterende omgivelser. Derfor må man slå udenom de store træer, der troner på banen. Foto: Mille Tindal Thomsen

Banen strækker sig med sine ni huller over 1700 meter, og det tager omkring halvanden time at spille hele banen. Hvis man ikke selv har golfudstyr, kan man leje det for et beskedent beløb, og hvis man er helt grøn, hvad angår golf, kan man også få en lille introduktion.

Annonce

Fra ko-foder til golfbane

Martin Ludvigsen, der ejer og har grundlagt golfbanen var oprindeligt landmand. Han havde malkekvæg og en del landbrugsjord, der blev brugt til at dyrke foder. Men i 2007 lige før finanskrisen solgte han hele kvægbesætningen.

- Jeg ville gerne gøre noget helt andet med min landbrugsjord. Jeg synes, det var kedeligt, hvis det bare skulle være kornmarker, fortæller han.

På det tidspunkt begyndte flere golfbaner at dukke op rundt omkring på Fyn - og selvom  Martin Ludvigsen  ikke på daværende tidspunkt havde nogen nævneværdig interesse eller erfaring med golf, tænkte han: Hvorfor ikke? Og sådan blev landbrugsjord til golfbane.


Hos os er golf ikke kun for nogen. Det er for alle. Det betyder meget for os, at det er lettilgængeligt og økonomisk overskueligt, fortæller ejer af golfbanen.

Martin Ludvigsen


Projektet startede i det små er ligeså langsomt blevet større. I flere år havde banen kun seks huller, men omkring 2014 blev banen lavet større og blev desuden registreret hos Dansk Golf Union. I dag har klubben omkring 250 faste medlemmer og nye planer om udvidelse.

Der skal laves to huller mere og samtidig skal nogle af de andre baner forlænges, så banen i alt bliver 2000 meter lang. Den regnfulde vinter har forsinket planerne, men Martin Ludvigsen håber, at udvidelsen er klar til sæsonen 2021.

Det tager omkring halvanden time at nå rundt til alle ni huller. Foto: Mille Tindal Thomsen

- Golfbanen er drevet med hjælp fra frivillige. Vi har ikke nogen fuldtidsansatte. Derfor er banerne heller ikke strøget og plejet og trimmet hele tiden. Den er mere i et med naturen, og jeg kan godt lide, at den passer ind i omgivelserne på den måde, siger Martin Ludvigsen.

Banerne er lagt ind i de naturlige omgivelser med sø, mose og å-løb. De gamle træer er ikke blevet fældet, dem må man i stedet spille udenom.

Annonce

Åben fra solopgang til solnedgang

En flok morgensfriske pensionister følger banen, der bugter sig rundt i landskabet. Golftaskerne knirker, når de triller afsted, de småsnakker og fuglene synger i træerne. Men når golfbolden skal slås afsted, er der helt stille, så spilleren kan koncentrere sig om slaget.

- Arh, det var ikke for godt, udbryder en af spillerne, da han rammer bolden en anelse skævt.

- Det går ikke altid lige godt. Men det er det fine ved det. Man kan altid blive bedre, siger Jørgen Rasmussen fra Langeskov og blinker. Han har spillet på banen flere gange om ugen, siden den blev etableret.

- Selv pensionister har legepladser, siger han med et smil, inden golfbolden får det sidste lille puf og ryger i hullet på fjerde slag.

Siden golfbanen blev etableret har Jørgen Rasmussen fra Langskov spillet golf flere gange om ugen. Foto: Mille Tindal Thomsen

Sølykke Golf ligger i udkanten af Rønninge lige syd for Langeskov - tæt ved motorvejen. Banen er åben fra solopgang til solnedgang året rundt.  Der er høflig selvbetjening og betaling via mobilepay, hvis man spiller pay and play. Hvis man har brug for hjælp eller udstyr kan man ringe på dagen. Der er ikke noget bookingsystem, der er altid plads på golfbanen, medmindre en større turnering er annonceret på hjemmesiden.

Der er åben for adgang til klubhus og toiletter, og hvis man har lyst til at gøre en tur ud af det, kan man jo med fordel medbringe morgenkaffen eller en madkurv.

Af respekt for den, der skal koncentrere sig om at slå, er de andre altid musestille, indtil slaget er slået. Foto: Mille Tindal Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce