Annonce
Erhverv

Fra krat og sump til 69 boliger: Omstridt byggeplan venter nu på folkets dom

Sådan vil projektet se ud fra Vardevej - ifølge bygherrens beskrivelse. Men som Liberal Alliances Anja Daugaard bemærkede har den slags visualiseringer en tendens til at se for idylliske ud. Illustration fra boligudviklerens prospekt
Projekt med 69 boliger ved Vardevej bliver næppe gennemført som beskrevet i det lokalplanforslag, byrådet sendte i høring onsdag.

Vejle: Hvis man ikke kan gå ind for et lokalplanforslag, skal man ikke sende det i høring.

Med det udgangspunkt stemte Dansk Folkeparti, SF, Konservative, Radikale og en enkelt socialdemokrat onsdag nej til at sende lokalplanforslag 1319 ud til Vejles borgene.

Forslaget beskriver det projekt med 69 boliger, som Kryger Development har udviklet til en 16.000 kvadratmeter stor grund mellem Vardevej og Dalvej lige ved Borgvej i Trædballe.

Annonce

Allerede i forbindelse med udarbejdelsen af forslaget har projektet været udsat for stærk kritik fra naboerne i området.

Et klart flertal i byrådet - bestående af de to store partier, Socialdemokratiet og Venstre, samt Liberal Alliance og den konservative løsgænger Kim Hesel - var dog klar til at sende udkastet til lokalplan i høring.

- Planen har gode elementer. Vi er tilhængere af blandede områder, hvor folk med forskellige aldre kan bo sammen, og det rummer dette projekt. Vi kan forestille os, at mange, der i dag bor i Trædballe, på et tidspunkt kan få lyst til at flytte ind, lød det fra det socialdemokratiske medlem af teknisk udvalg, Alex Vejby Nielsen.

S: Planen skal ændres

Han tilføjede dog, at han ikke kan forestille sig, at planen bliver gennemført, som den er skitseret i dag. Som han ser det, skal der blandt andet justeres på højden.

Ud mod Vardevej er der lagt op til etagebyggeri i op til seks etager, og det er socialdemokraterne imod.

- Jeg forstår godt den modstand, det har vakt hos naboerne. Sådan ville vi nok også have det, hvis vi selv boede der, lød det fra Alex Vejby Nielsen.

Trods udsigten til ændringer i projektet var det ikke en enig socialdemokratisk gruppe, der sendte planen i høring. Martin Jensen kunne ikke se, at projektet ville gavne området.

Annonce

Ind i virtuel reality-program

Formanden for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V), forudser også ændringer.

Under alle omstændigheder vil hun have projektet kodet ind i kommunens særlige virtuelle program, hvor det er muligt at visualisere, hvordan byggeriet kommer til at tage sig ud i det virtuel reality program, som man råder over i byplan-laboratoriet ved Økolariet.

- Det vil give os et godt grundlag, når vi behandler denne svære sag. Det har vi brug for, lød det fra udvalgsformanden.


Ved at sende en plan i høring, siger man hverken ja eller nej. Men for at sende den i høring skal man mene, at der er mulighed for, at man vil sige ja senere.

Lone Myrhøj (SF), gruppeformand


Den mulighed behøver modstanderne ikke. Nej-sigerne mener, at der skal gennemgribende ændringer til, før der kan blive tale om at gennemføre et projekt på den stærkt skrånende grund. Som Dansk Folkepartis Svend Erik Nielsen sagde:

Annonce

DF: For meget og for højt

- Byggeprocenten er for høj og grundene for små - også i forhold til det, vi kræver i den overordnede kommuneplan. Samtidigt er bebyggelsen ud mod Vardevej for høj. Der skal skæres en etage af. Dansk Folkeparti synes, at det er fint med boliger på grunden. Lige nu er området krat og sump med en enkelt grim bygning. Men projektet skal være meget anderledes, og vi vil kun være med til at sende noget i høring, vi kan stå bag. Og det kan vi ikke her.

Et ja til høring blev det dog.

Og nu har naboer og andre interesserede otte uger til at reagere på planen - reaktioner, som alle partier lovede at studere grundigt.

Bygherrens beskrivelse af projektet

 • Grunden er på 16.117 kvadratmeter. Byggeriet er planlagt som følger:
 • 45 etageboliger i byggerier på mellem fire og seks etager. Hver lejlighed på cirka 103 kvadratmeter- I alt 4595 kvadratmeter.
 • 12 rækkehuse i to etager. Boliger på mellem 104 og 109 kvadratmeter. I alt 1268 kvadratmeter.
 • 12 rækkehuse i en etage. Boliger på mellem 101 og 103 kvadratmeter.  I alt 1228 kvadratmeter.
 • Et fælleshus på 160 kvadratmeter.
 • Bebyggelsesprocent alt inklusiv 47 procent.
 • Parkering: 1 til 1,5 plads per etage-bolig - 61 pladser.
 • To pladser per rækkehusbolig - 48 pladser.
 • Tre gæste-p-pladser.
 • Samlet 112 parkeringspladser.
 • Ifølge bygherren er der tale om en forhåndsdisponering af boligstørrelse - der er mulighed for mindre boliger til eksempelvis enlige.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce