Annonce
112

Fra kræmmermarked til byfest: - Hatten af for opbakningen

Vejret var som den danske sommer som oftest er: En blanding af lidt af hvert. Foto: Jonas Andersen
Otterup Kræmmermarked blev kendetegnet ved, at fredagens stort anlagte fest henvendt til ungdommen, blev en kæmpe succes. Aldrig har omsætningen været større, fortæller formanden for markedet.

Otterup: For andet år i træk tiltrak Otterup Kræmmermarked tusinder af unge om fredagen med musikere, der appellerer til målgruppen.

Den store satsning sidste år var en endnu større succes i år, spørger man Danni Kastberg, formand for OHK's Venner, der står bag kræmmermarkedet.

- Det var helt fantastisk. Sidste år slog vi rekord med billetslaget om fredagen, og det overgik vi fuldstændigt i år. Der kunne stort set ikke være flere mennesker i teltet. Opbakning skal jeg love for, vi har fået. Så hatten af for det, siger han.

De mange unge, der lagde vejen forbi Otterup Kræmmermarked fredag resulterede i 5550 solgte billetter - omkring 1000 flere end sidste år.

- Den respons, vi har fået fra artisterne, har også været rigtig god. De har været positivt overraskede over den fest, man har kunne skabe her. Ordet kræmmermarked lyder jo ikke af det helt store, men det er jo ligeså meget en byfest. Og det har vi bevist to år i træk nu, siger Danni Kastberg .

Lørdagen bød på den velkendte opskrift for Otterup Kræmmermarked, som tiltrækker det trofaste publikum, med Stig Rossen & Vennerne og Jørgen de Mylius. Danni Kastberg vurderer, at i omegnen af 15.000 til 18.000 mennesker lagde vejen forbi kræmmermarkedet 4.-7. juli.

Annonce
Som noget nyt blev der også solgt mjød. Foto: Jonas Andersen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce