Annonce
Rejser

Fra kontorarbejde til naturfotograf: Sarah i det grønne, og dronen i det blå

Natur- og dronefotograf Sarah Green står bag rejse- og outdoorbloggen Sarahinthegreen. Hun tager som regel billeder i naturen om morgenen eller en halv times tid efter solnedgang. - På de tidspunkter er lyset bare helt magisk, og der er ikke ret mange mennesker, fortæller hun. Det er en fordel, når det handler om dronefotos, hvor man ikke må flyve hen over forsamlinger. PR-foto
Sarah Green står bag en af Danmarks største rejseblogs. Hun har været naturfotograf i seks år og dronefotograf i to et halvt år. Særligt dronen giver hende mulighed for at indfange naturens storhed. - Landskaber har altid fascineret mig. Det berører mig at stå i et bjerglandskab og kigge ud over tinderne. Eller på den højeste klit ved Vesterhavet, fortæller hun.

Egentlig havde Sarah Green fået det, hun ville. Efter sin uddannelse som grafisk designer fik hun ikke lang tid efter et godt job på et kontor i København i 2012, hvor hun blandt andet arbejdede med hjemmesider og tryksager. Men der var alligevel noget, som ikke stemte.

- Arbejdet var ret ensformigt. Jeg troede, jeg skulle ud at lave noget kreativt. Pludselig var mit liv blevet meget indendørs. Derfor begyndte jeg at fotografere, og det blev i naturen. Som en modvægt til mit arbejdsliv og for at holde mig selv glad og for at have mit eget lille kreative frirum, husker Sarah Green.

Hobbyen tog form i 2014 under en rejse til Grønland, hvor hun tog billeder af isbjerge og hundeslæder. I dag er hobbyen Sarah Greens levebrød. Hun driver rejsebloggen www.sarahinthegreen.dk, der har mellem 10.000 og 20.000 læsere om måneden. Derudover indgår hun i samarbejder og udfører fotoopgaver. Men skiftet fra lønmodtager til selvstændig skete ikke fra den ene dag til den anden.

Annonce

At stå på egne ben

I begyndelsen begav Sarah Green ud i naturen og tog billeder med sin smartphone. De blev taget godt imod på det sociale medie Instagram. Kan man mon gøre det endnu bedre? tænkte Sarah Green. Så hun købte et spejlreflekskamera, og senere skaffede hun sig et telezoom-objektiv, så hun kunne tage billeder af dyr.

- Instagram kan være lidt forudsigelig, så jeg oprettede min egen webbaserede blog om rejser, natur og outdoor. Jeg ville inspirere folk til at komme ud og opleve naturen i deres lokalområde. Det begyndte med, at jeg egentlig bare ville indfange smukke øjeblikke i naturen, men lige så snart jeg havde bloggen, begyndte jeg at få henvendelser om samarbejder, fortæller Sarah Green om, hvordan hun pludselig havde en decideret rejseblog og betalte samarbejder.


Når folk så skriver til mig, fordi de har ladet sig inspirere til at tage af sted, så bliver jeg glad. For så er min mission lykkedes.

Sarah Green, natur- og dronefotograf


Hun fortsatte i sit faste job og brugte sin fritid og ferie på fotoopgaver og samarbejder. For omkring to et halvt år siden blev Sarah Green opsagt, da virksomheden, hun arbejdede for, blev solgt. Hvad skal der ske nu? tænkte hun:

- Venner og bekendte sagde til mig: ”Ej, Sarah, du skal da ikke blive ved med at sætte kataloger op. Hvorfor ikke leve af at fotografere og rejse verden rundt.” Det har jeg egentlig altid tænkt var totalt urealistisk, men jeg lever jo kun en gang, så jeg tænkte: Give it a go.

Selvom livet som selvstændig er tidskrævende, hårdt og fuld af administrativt arbejde, skulle det vise sig langtfra urealistisk at stå på egne ben.

- Det har givet mig et fleksibelt arbejdsliv med mulighed for at arrangere ture ud i naturen, arbejde og tage billeder samtidig, fortæller Sarah Green.

Annonce

Fra mobilfoto til dronefotografi

Kort tid efter hun havde taget beslutningen om at stå på egne ben, anskaffede hun sig også en drone.

- Især Instagram er et kæmpe inspirationssted, og for et par år siden begyndte det at boome med dronebilleder. Det fangede min interesse - den her fascination af at være i luften. Det gav nye muligheder og vilde kompositioner. Det, at jeg altid har været fascineret af landskaber, fik en ekstra dimension oppe i luften, forklarer Sarah Green.

Sarah Green har fløjet med drone i to et halvt år. Det krævede lidt øvelse til at begynde med, men hun elsker, hvordan hun kan formidle et steds historie fra luften. Når man flyver med drone, skal man dog være opmærksom på lovgivning og regler. Det er langtfra alle steder, man må flyve, og nogle steder kræver en tilladelse. Man skal blandt andet være obs på, om man flyver over bebyggelse eller militærområder.

Det er en mellemstor drone, hun tager billeder med. Den kostede 12.000 kroner. Modellen hedder DJI Mavic Pro 2. Det krævede øvelse på en flyveplads for modelfly at mestre dronen, men også et godt blik for komposition i luften.

Sarah Green

Natur- og dronefotograf Sarah Green står bag rejsebloggen Sarah in the Green, der har mellem 10.000 og 20.000 læsere om måneden.

Sarah Green er fotograf, grafisk designer og content creator.

Hun tager naturbilleder, men også luftfotos med drone.

Hun er 36 år og bor i København, men er født på Bornholm og har også boet i Sydjylland.

Læs mere på  www.sarahinthegreen.dk og på instagramprofilen sarahinthegreen.

- Man skal kunne forestille sig, hvordan billedet vil se ud oppefra. Til nogle steder er et billede fra luften vanvittigt godt til at formidle historien om stedet. Fotograferer man for eksempel en lille hytte i en stor skov, kan man med dronen pludselig komme op over trætoppene og se, hvor stor skoven rent faktisk er. Også til billeder af øer kan dronefotoet noget særligt. Oppefra får man en bedre fornemmelse af landet midt i vandet, fortæller den 36-årige naturfotograf, som kommer langt mere ud i naturen, end før rejsebloggen begyndte at tage form.

I corona-sommeren 2020 kørte hun for eksempel rundt i hele Danmark i fem uger for at arbejde og fotografere:

- Det havde jeg ikke kunnet gøre, hvis jeg havde haft et fast arbejde. Jeg fotograferede helt vildt og arbejdede ved siden af. Det er dejligt ikke at være låst i hamsterhjulet, men samtidig vil jeg ikke forherlige at være selvstændig. Det ser enormt fedt ud, hvis man ser det udefra. Man ser ikke, hvor lang tid det tager at forhandle pris, skrive e-mails og gå til møder, som tager meget tid. Men så en gang imellem tager jeg på de fede ture, fortæller hun og tilføjer:

- Når folk så skriver til mig, fordi de har ladet sig inspirere til at tage af sted, så bliver jeg glad. For så er min mission lykkedes.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Karina og Brian finder tyrolertøjet frem: Bierfest vælter Vissenbjerg

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Sport

I Odense Idrætshal hylder folket sine helte - og Axelsens evne til at mestre selv det største pres

Sport For abonnenter

Søndag kan Axelsen vinde Denmark Open - Hongkongs super-smasher fik boldene tilbage i hovedet

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med eks-GOG'er Emil Jakobsen, Michael Outzen, der sætter ord på tragisk hændelse, og B1909-general i comeback

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Annonce