Annonce
Rejser

Fra industri til hotel: Sov i Carlsbergs gamle øllager

Jeg betalte 50 kroner ekstra for at få et af værelserne med runde vinduer. Foto: Maja Julskjær
Øl- og maltlageret Lagerkælder 3 i Carlsberg Byen i København er blevet omdannet til et moderne, firstjernet boutiquehotel ved navn Hotel Ottilia. Selv om den gamle bryggerigrund lige nu gennemgår en stor transformation fra industri til ny bydel, sker det med kærlighed og respekt for en vigtig epoke i Danmarks industrihistorie.

Fra det store, runde vindue med den brune siddehynde er der udsigt over Bryggernes Plads med den ikoniske elefantport til højre. Havde man ikke vidst bedre, ville man have troet, at vinduerne var designet med sociale medier for øje, for de runde vinduer gør sig godt på billeder. I virkeligheden har bygningen set sådan ud, siden den blev opført som Lagerkælder 3 i 1969. Dengang var der ikke vinduer, men guldbelagte ”paraboler”, der havde til formål at skjule de horisontale øltanke inde bag murene. Og det er de paraboler, der blev udskiftet med vinduesglas på den ene side af bygningen, da den blev omdannet til hotel og åbnede for gæster i januar 2019.

Hotel Ottilia, der er en del af Brøchner Hotels, er et firstjernet boutiquehotel beliggende i Københavns nye bydel Carlsberg Byen. Bydelen er skudt op på den gamle bryggerigrund, hvor Carlsberg gennem 160 år bryggede øl og mineralvand, inden bryggeriet i 2008 flyttede al sin aktivitet til Fredericia.

Bygningen er fredet og er blevet renoveret med respekt for dens historie og oprindelige formål. Hele vejen igennem er den industrielle stil bevaret, og i 2019 vandt bygningen publikumsprisen som Københavns smukkeste bygning kåret af Københavns Kommune. Hotellet er i øvrigt opkaldt efter brygger Carl Jacobsens første hustru, Ottilia Jacobsen.

Annonce

Råt og industrielt

Jeg er alene, så jeg har valgt et lille dobbeltværelse med en queensizeseng. For 50 kroner ekstra kunne jeg vælge et af værelserne med runde vinduer, og det gjorde jeg. Værelserne er indrettet råt og minimalistisk i brunt, sort, gråt og hvidt. Læder og hør. Lofterne er rå beton og ser givetvis ud, som de gjorde, da det var øllager. Der er ikke mange ting på værelset, men der er underspillet luksus i form af kvalitets-te fra A. C. Perchs Thehandel og shampoo og sæber fra Ren Skincare.

Hotel Ottilia blev oprindeligt bygget som Lagerkælder 3 i 1969. De guldbelagte skiver skulle efter sigende have kostet det samme som en folkevogn stykket. Foto: Tobias Wensien Dinesen

Hver dag mellem klokken 17 og 18 er der wine hour, hvor hotellets gæster inviteres til at drikke et gratis glas vin eller to i hotellets lobby, der også fungerer som bar.

Restauranten er på øverste etage, men jeg springer den økologiske morgenmadsbuffet over og bruger i stedet formiddagen i den luksuriøse spa Aire Ancient Baths i kælderen. Det er ikke en del af opholdet, men hotellets gæster får en special treat, når de bestiller tid i spaen.

Elefantporten fra 1901 er fredet og er nok en af Carlsberg Byens mest kendte bygninger. Man kan lige se elefanterne fra hotelværelset. Foto: Maja Julskjær

Når man forlader hotellet, bør man gå en lille tur i området og opleve et stykke dansk industrihistorie. Selv om der stadig er gang i transformationen fra industri til bydel, er Carlsberg Byen fuld af historiske bygninger med særegen arkitektur, og en del af dem er fredede eller bevaringsværdige og får derfor lov at bliv


Overnatningen er foretaget 12.-13. november 2021. Et værelse koster fra omkring 1000 kroner eksklusive morgenmad.

Carlsberg Byen

Bryggernes Plads 7, 1778 København

Carlsberg Byen er en af Københavns nyeste bydele og ligger på den gamle Carlsberggrund, hvor der blev brygget øl og mineralvand fra 1847 til 2008, hvor Carlsberg Bryggerierne flyttede hele deres produktion til Fredericia Bryggeri.

En del af bygningerne er fredede og bevaringsværdige, men har fået nyt liv, for eksempel i form af Hotel Ottilia.

Annonce
Odense For abonnenter

Motorsportsklub bag ulovlig bane beder om flere skattekroner: Fund af flagermus og andre dyrearter udløser stor ekstraregning

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Kim gik ind i en valgplakat: Nu kræver han erstatning for sine ødelagte briller - Han skal ikke true mig til at betale

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Middelfart

500 kilo er forsvundet op i den blå luft: Har du set Bjarnes kvie?

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed gennem 36 år skifter ejere: Der bliver brug for flere hænder

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Kerteminde For abonnenter

Forvirringen er total: Politi og kommune uenige om parkering i Måle

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Sport For abonnenter

Forbud mod "Go West", trælår og virvar - Mie Højlund og de orange må droppe turen til Ringkøbing

Assens For abonnenter

Padelhallens hemmelige investorer står frem: Det er en kunst at få lokalplanen til at gå op i en højere helhed

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Faaborg-Midtfyn

Rystet lokofører rømmede tog: Kniv og slagvåben fundet efter slagsmål i tog

GOG For abonnenter

GOG-profil tilbage efter korsbåndsskade: Vil kæmpe for plads på landsholdet

Navne

Joachim har en skitse over, hvordan man sprænger Lillebæltsbroerne i luften: Nu fylder han 100 år

Annonce