Annonce
Middelfart

Fra grillbar til moderne konferencecenter: Avislæsere fik serveret krohistorie på Fjelsted Skov

60 betalende avisabonnenter fik onsdag aften serveret krohistorie på tre tallerkner på Fjelsted Skov. Forret fra 90'erne, hovedret fra 00'erne og dessert fra 10'erne. Foto: Mia Harm Madsen
Engang var Fjelsted Skov værtshus og grillbar og med hjælp fra brødrene Morten og Simon Frandsen er skovkroen på vej i en moderne og mere digital retning. Onsdag aften fik 60 af avisens abonnenter bogstavlig talt serveret krohistorie fra tre årtier.

Fjelsted: Megen steg er blevet serveret og mange konferencer er blevet afholdt, siden Anni og Peter Frandsen overtog Chick Grill på Store Landevej i midten af 1970'erne og senere overdragede den til sønnen Polle.

Siden har stedet haft mange navne, og "Hos Polle" og Fjelsted Skov er bare to af dem.

Onsdag aften var 60 af avisens betalende abonnenter så inviteret indenfor på kroen til avisens Café Stiften-arrangement med mad fra både fortiden og nutiden og til historier om analoge bookingsystemer og forvandlingen fra gammeldags kro til moderne konferencecenter. Til at fortælle de mange historier var to generationer Frandsen - far Polle og sønnerne Morten og Simon Frandsen, som i dag driver stedet.

- Problemet i starten var, at der ingen kunder kom. Der kunne godt gå dage, hvor den første kunde kom klokken 18. Og han ville bare have en øl, og det var det eneste, han skulle have. Heldigvis fandt vi ud af, at de lokale godt kunne bruge en del penge, og det første lange stykke tid overlevede vi på dem, der kom og spiste om aftenen og i weekenderne, fortalte Polle Frandsen om tiden, da grillbar og værtshus blev til kro og konferencested.

Polle Frandsen og hustruen Lis overtog kroen i 1981, og i 2007 kom den ældste søn Morten Frandsen til sammen med sin hustru Zinaida. I efteråret 2017 vendte også den yngste søn Simon Frandsen hjem og sluttede sig til familievirksomheden.

Fra Chick Grill til Fjelsted Skov

Familien Frandsen overtog kroen på Store Landevej i 1976, dengang det hed Chick Grill. I 1981 overtog sønnen Polle kroen sammen med hustruen Lis, og siden har de to sønner Simon og Morten også sluttet sig til.

Morten er ældst og er uddannet både kok, tjener og sommelier, mens Simon er uddannet cand. negot ved Syddansk Universitet. I dag har Polle Frandsen efterhånden trukket sig ud af den daglige drift af kroen, men tager stadig del i vedligeholdelses- og renoveringsarbejdet.

Omkring 80.000 gæster har i 2019 besøgt Fjelsted Skov, og 18.000 af dem overnattede. Kroen har i alt 78 værelser, og den populære fredagsbuffet trækker 80-120 gæster til hver uge.

Mad fra flere årtier

Ferskrøget laks med citronspring fra 90'erne, anderilette og selleripuré fra 00'erne og en moderne dessert med kokos, malto og ananas på chiffon fortalte sammen med Polle, Morten og Simon Frandsen historien om, hvordan det familieejede sted på Store Landevej er trådt ind i en ny og mere moderne og digital tid. Blandt andet er digitale infoskærme og nye gulvtæpper på listen over ting, der skal ske i 2020.

- Nu skal i lige se et system til booking af selskaber, som har fungeret lige siden 1976. Først den sidste dag i december 2017 blev den her bog overtaget af det digitale, kunne yngste Frandsen, Simon, fortælle om den bog, som personalet i mere end 40 år brugte til at holde styr på selskaber, vagtplaner og hvilke gæster, der skulle have serveret tobak, og hvem der skulle have serveret hvilken likør.

- Det tog godt tre måneder på deltid at flytte de godt 750 reservationer, der var i bogen over til vores nye digitale bookingsystem. Konfirmationer booker man jo flere år i forvejen.

Ifølge Simon Frandsen, som i dag har ansvaret for det digitale bookingsystem tog det tid at lære de ansatte at gå fra analog til digital booking.

- Vi snakker stadig om bogen. Det var på mange måder mere simple tider. Skriver man først forkert i det nye system, går det galt. Bliver en hovedret registreret forkert, ender bestillingen måske først hos køkkenet 10 dage efter selskabet var her. Det er ikke sket endnu, og heldigvis for det, for vi har dage, hvor vi har over 800 serveringer.

Efter de tre serveringer var de 60 læsere rundt på kroen og fik flere gamle anekdoter og gode historier fra både fortid og nutid.

Simon Frandsen trådte ind i familievirksomheden Fjelsted Skov i efteråret 2017 og kort tid efter blev det analoge bookingsystem skrottet til fordel for et digitalt. Foto: Mia Harm Madsen
Café Stiften-arrangementet var en del af avisens 10-10-tur, hvor redaktionen i løbet af 10 dage laver avis fra 10 forskellige steder i kommunen. Foto: Mia Harm Madsen
Efter mad og historier fra de tre Frandsen-mænd var læserne inviteret på rundtur på kroen. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Fyn For abonnenter

Corona er en god forretning: Carelink har fået knap en halv milliard i betaling for kviktest i Syddanmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Odense For abonnenter

Direktør med barsk kritik af Odense Kommune: - Afregningen er langt ude over social dumping

Odense

Er du ikke blevet vaccineret endnu?: Fra næste uge falder antallet af vacciner markant

Sport

Jan fra Assens har fulgt landsholdet siden begyndelsen af 1980'erne: Kampen mod russerne var den bedste

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Sydfyn

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Odense

- Tak, du har reddet mit liv: Thormod var fanget i sit eget hjem, indtil en engel kom forbi

Erhverv For abonnenter

Finn og Hanne genopliver asparges-eventyr: Vil dyrke luksus-asparges til gourmet-restauranter og supermarkeder

Navne

Landsholdsbus stoppede foran rådhus - borgmester bød på 'russisk salat': Folk vinkede til overraskede passagerer

Annonce