Annonce
Sport

Fra fyreseddel til U21-assistent: Højer overvejede stop

Philip Davali/Ritzau Scanpix
U21-assistenttræner Steffen Højer overvejede at kvitte fodbolden efter fyringen i Viborg tidligere i juni.

Steffen Højer har været et velkendt navn i dansk fodbold, siden han i efteråret 1995 begyndte at hagle mål ind i Superligaen for Viborg FF.

I slutningen af juni overvejede han så, om han skulle kaste sig over en anden branche, efter at han blev fyret som cheftræner i hjerteklubben, da Viborg glippede oprykning til Superligaen.

Men det skulle han ikke. Onsdag blev han så præsenteret som ny assistenttræner på Danmarks U21-landshold, hvor han skal arbejde sammen med cheftræner Albert Capellas fra Spanien.

- Timing er vigtig i fodbold, for den ene dag blev jeg fyret i Viborg, og i dagene efter kunne jeg så få det her job, hvor jeg skal træne toptalenter

- Fyringer er "name of the game". Det irriterede mig, at vi ikke rykkede op, og jeg skulle bruge et par dage på at finde ud af, om jeg overhovedet gad at bruge min tid på fodbold. Det fandt jeg hurtigt ud af, at jeg gerne ville.

- Der var ret hurtigt klubber, der kontaktede mig, og da Flemming Berg (DBU's talentudviklingschef, red.) ringede til mig ikke ret mange dage efter, var jeg slet ikke i tvivl, siger Steffen Højer.

Efter sin målrige spillerkarriere, hvor han også var forbi Brescia, FC Midtjylland OB og AaB, blev han først sportschef i Viborg, og siden ungdomskoordinator, ungdomstræner, assistenttræner og cheftræner samme sted.

Han kunne være blevet en del af DBU-familien for år tilbage, da Flemming Berg første gang henvendte sig til ham. Men dengang var Højer ikke klar til at blive ungdomslandstræner, for han ville gerne etablere sig som cheftræner først.

Nu bliver han imidlertid assistent, men han har det okay med at overlade det afgørende ord til en anden.

- Det er rigtigt nok, at der er en træner, der træffer de endelige valg, og det bliver Albert, der kommer til at træffe dem her. Men for mig handler det om at være ham, der giver gode udfordringer til cheftræneren: Kan vi gøre det her og det her? Jeg har ingen problemer med at skulle være i den rolle overhovedet, siger Steffen Højer.

Spørgsmål: Kan det her assistenttrænerjob være din vej til at blive cheftræner for U21-landsholdet?

- Det ved man aldrig. Lige nu er det gået meget hurtigt, og jeg tænker kun på at gøre mit job her og hjælpe Albert rigtig godt, siger han.

Om det er et skridt op eller ned fra trænerjobbet i Viborg, har han svært ved at svare på.

- Det er en lille dans. For mig var det kæmpe stort at være cheftræner i Viborg. Men når man kommer lidt uden for lille Viborg, tænker mange, at det er et step op. Men for mig er det bare et nyt og spændende job, siger Steffen Højer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce