Annonce
Sydfyn

Fra fiskerleje til ferieparadis: Træk i billederne og se forvandlingen af Bøsøre

Bøsøregård var i 1953 en ganske almindelig gård med køer i stalden og store marker. Men i løbet af 1950’erne begyndte feriefolket at dukke op og spørge, om de måtte stille deres campingvogn ved kysten. 30 år senere havde campingpladsen bredt sig og der var ikke længere køer i stalden på Bøsøregård. Foto: Sylvest Jensen Luftfoto, 1953, Det Kgl. Bibliotek

Svendborg: I middelalderen var fynboerne så utrygge ved kysterne, at de lagde landsbyerne flere kilometer inde i landet. I dag kan vi ikke få havudsigt nok, skriver Svendborg Museum i en pressemeddelelse.

Museet vil fra den 29. juli og en måned frem bringe deres mobile museum kaldet "Den Sorte Boks" til Bøsøre Strand Feriecenter.

Her vil den 20 fods store container formidle historien om Bøsøre, der begyndte som et lille samfund på kanten af Storebælt, der levede nøjsomt af landbrug og fiskeri, men i dag rummer både en stor campingplads og tre sommerhusudstykninger.

Sidste år havde det mobile museum premiere og her lagde mere end 10.000 besøgende vejen forbi./rashe

Annonce

Træk i slideren og se forvandlingen fra 1953 til 1983

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Guldæggets rejse

Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce