Annonce
Middelfart

Fra finanshaj til fiskefileter: Claus Hansen åbner restaurant på Middelfart Marina

Claus Hansen er formand for MG & BK, der nyder godt af Rock Under Broen, hvor Hansen som bestyrelsesmedlem også er en nøgleperson. De poster fortsætter han med. Foto: Peter Leth-Larsen
Sparekasse-direktøren rykker ind i det tomme restaurationslokale på Middelfart Marina med intentionen om at skabe en familierestaurant og et koncept, der på sigt kan brede sig til andre kystbyer.
Annonce

Middelfart: Med overtagelse 1. september og en åbning for gæster kort tid efter tager Claus Hansen nu springet fra jobbet som afdelingsdirektør i Middelfart Sparekasse til restauratør på Middelfart Marina, hvor han åbner Restaurant Marsvinet i de lokaler, der indtil for kort tid siden blev drevet af folkene bag Restaurant Memu i Vejle.

Det er blot en uge siden, at Claus Hansen meddelte sit stop i finansverdenen med ønsket om at prøve noget nyt.

Claus Hansen bliver daglig leder og vært, men han åbner stedet sammen med fire andre investorer og kommer dermed til at eje 20 procent af konceptet.

De fire resterende investorer er lokale, men vil endnu ikke ud med, hvem de er.

Annonce

Helårsrestaurant med intimkoncerter

Restaurant Marsvinet bliver en helårsrestaurant, men med sommerhalvåret som højsæson. Der er lagt op til et smalt, men sikkert menukort, hvor hele rødspætter, stjerneskud, pariserbøf og enkelte børneretter skal sikre kundetilstrømningen.

- Jeg skal ikke servere gourmetmad, men tingene bliver lavet fra bunden, og det skal være i orden. Lige nu leder jeg efter den kok, der kan lave det her for mig. Jeg skal være daglig leder, men jeg skal ikke stå i køkkenet, siger Claus Hansen.

Han planlægger samtidig at holde intimkoncerter for op til 150 gæster, hvor en blanding af kendte og lokale navne skal levere musikken til den mad, der bliver serveret.

Annonce

Kan brede sig til andre byer

Og på sigt kan konceptet brede sig til andre byer.

- Hvis vi på Middelfart Marina kan etablere noget, der fungerer, så har vi måske en opskrift, der også kan bruges i andre havnebyer. Det er med i planen. Men i første omgang handler det om at få styr på vores eget hus. Det gælder også i forhold til at kunne levere mad ud af huset. Det er noget, vi gerne vil på et tidspunkt, men ikke her og nu, siger Claus Hansen.

Når han forventer at kunne sætte strøm til kogepladerne ganske få dage efter at have overtaget lejemålet, som i øvrigt ejes af et Torben Østergaard-selskab, skyldes det, at der er brugt en del midler på at renovere stedet de senere år.

- Jeg er jo megagodt stillet på den front. Alt er nyt, og jeg skal i realiteten blot gøre rent og støvsuge for at kunne åbne, siger han.

Annonce

Har ingen branche-erfaring

Claus Hansen har ikke nogen erfaring med at drive restaurant. Og det samme gør sig gældende for hans medinvestorer.

Men det får ikke Claus Hansen til at tøve.

- Jeg er da meganervøs for den del, men jeg er god til at lytte til folk, jeg kan lære af. Selvfølgelig er det en chance at tage, og jeg investerer også nogle penge i det her. Men uden at fortælle, hvor mange penge, det drejer sig om, synes jeg ikke, det er noget stort beløb i forhold til det potentiale, jeg kan se i det her, siger han.

Lige nu leder Claus Hansen - udover en køkkenchef - efter personale. Både uddannet og timelønnet.


Selvfølgelig er det en chance at tage, og jeg investerer også nogle penge i det her. Men uden at fortælle, hvor mange penge, det drejer sig om, så synes jeg ikke, det er noget stort beløb i forhold til det potentiale, jeg kan se i det her.

Claus Hansen


- Og jeg leder efter nogen med samme menneskesyn, som jeg selv. Vi skal være Danmarks bedste arbejdsplads. Den titel vil jeg gerne konkurrere med Middelfart Sparekasse om, siger Claus Hansen.

Annonce

Østergaard tror på projektet

Ejendommen, som huser Restaurant Marsvinet, ejes af Torben Østergaard-Nielsen, der glæder sig over, at det er lokale kræfter, der står bag forpagtningen:

”Vi købte i sin tid ejendommen, fordi vi tror på, at en restaurant på Middelfart Marina har sin berettigelse, ikke mindst med den spændende udvikling, Middelfart Kommune har sat i gang for området. Det støtter vi gerne op om, ligesom vi generelt gerne investerer i Middelfart og bakker op om udviklingen af byen. At der nu kommer lokale kræfter til på marinaen i form af Claus Hansen og hans team af investorer, ser vi kun som en ekstra gevinst, både for Restaurant Marsvinet og for byen generelt,” udtaler Torben Østergaard-Nielsen i en pressemeddelelse.

Claus Hansen forventer at holde åbningsreception i Restaurant Marsvinet 3. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder pressemøde om corona-situationen i bydelen

Annonce