Annonce
Sydfyn

Fra en fynsk minister til en anden: Kæmpe tillykke - det bliver benhårdt

Mai Mercado forlader Børne- og Socialministeriet, mens Trine Bramsen er nyudnævnt forsvarsminister. Arkivfoto: Peter Skjødt Mygind
Den afgående fynske minister Mai Mercado ønsker Trine Bramsen tillykke og afleverer et råd om at nyde ministerposten og huske at prioritere sit barn.
Annonce

Svendborg: Da den konservative Mai Mercado den 28. november 2016 blev udnævnt til børne- og socialminister, var hendes yngste barn kun fem måneder.

Nu siger hun farvel til ministeriet, og på vej ud ønsker hun en anden fynbo, Trine Bramsen (S), et stort tillykke med den nye titel som forsvarsminister, men hun giver også gode råd til Bramsen, der har datteren Ingrid på godt et år.

- Trine er blevet udnævnt på et tidspunkt, hvor hun har en meget lille datter. Det har jeg selv prøvet, og det er bare benhårdt. Mine børn glæder sig til at opleve en mor, der ikke er minister, siger Mai Mercado, der er mor til Elisa, der nu er tre år, og Winston på seks.

- Man skal nyde, at man er minister, men også huske at prioritere børnene, og det kan man godt samtidig, siger hun.

Hvordan gør man det?

- Man kan lynhurtigt blive overdænget med en fyldt kalender, men til syvende og sidst er det én selv, der bestemmer, og det skal kunne harmonere med familien. Det er en øvelse at deponere selvstændigheden i andres hænder, men man har i høj grad også mulighed for selv at planlægge, siger Mai Mercado.

Fem unge fynske folketingskandidat i valgkampen i 2011. Fra venstre Mads Fredeløkke (DF), Thomas Frederiksen (LA), Mai Henriksen (nu Mercado) (K), Trine Bramsen (S) og Emilie Dakler (SF). Arkivfoto: Jørgen Outzen
Annonce

Kugler for Frederiksen

38-årige Mai Mercado blev ligesom den jævnaldrende Trine Bramsen for første gang valgt til Folketinget ved valget i 2011. De har været i valgkamp sammen flere gange på Fyn, og de har også være med til at danne den såkaldte ”ungebande” – en gruppe yngre fynske MF’ere, der gik sammen på tværs af partifarver for at kæmpe for fynske interesser.

Mai Mercado beskriver Bramsen som ”hamrende dygtig og megaflittig”, og så mener hun, at det er hårdt arbejde for partiet, der nu har udløst en ministerpost.

- Hun var ude at tage rigtig mange kugler for Mette Frederiksen, da hun var justitsminister, og det tror jeg, Mette Frederiksen har lagt mærke til. Desuden har Trine været en god terrier på retsområdet, så det lå lige for at give hende et område i periferien af det, og her passer forsvarsministeriet godt, siger Mai Mercado.

Den afgående minister blev genvalgt ved valget den 5. juni og bliver nu gruppeformand for den konservative folketingsgruppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce