Annonce
Sydfyn

Fra en fynsk minister til en anden: Kæmpe tillykke - det bliver benhårdt

Mai Mercado forlader Børne- og Socialministeriet, mens Trine Bramsen er nyudnævnt forsvarsminister. Arkivfoto: Peter Skjødt Mygind
Den afgående fynske minister Mai Mercado ønsker Trine Bramsen tillykke og afleverer et råd om at nyde ministerposten og huske at prioritere sit barn.

Svendborg: Da den konservative Mai Mercado den 28. november 2016 blev udnævnt til børne- og socialminister, var hendes yngste barn kun fem måneder.

Nu siger hun farvel til ministeriet, og på vej ud ønsker hun en anden fynbo, Trine Bramsen (S), et stort tillykke med den nye titel som forsvarsminister, men hun giver også gode råd til Bramsen, der har datteren Ingrid på godt et år.

- Trine er blevet udnævnt på et tidspunkt, hvor hun har en meget lille datter. Det har jeg selv prøvet, og det er bare benhårdt. Mine børn glæder sig til at opleve en mor, der ikke er minister, siger Mai Mercado, der er mor til Elisa, der nu er tre år, og Winston på seks.

- Man skal nyde, at man er minister, men også huske at prioritere børnene, og det kan man godt samtidig, siger hun.

Hvordan gør man det?

- Man kan lynhurtigt blive overdænget med en fyldt kalender, men til syvende og sidst er det én selv, der bestemmer, og det skal kunne harmonere med familien. Det er en øvelse at deponere selvstændigheden i andres hænder, men man har i høj grad også mulighed for selv at planlægge, siger Mai Mercado.

Annonce
Fem unge fynske folketingskandidat i valgkampen i 2011. Fra venstre Mads Fredeløkke (DF), Thomas Frederiksen (LA), Mai Henriksen (nu Mercado) (K), Trine Bramsen (S) og Emilie Dakler (SF). Arkivfoto: Jørgen Outzen

Kugler for Frederiksen

38-årige Mai Mercado blev ligesom den jævnaldrende Trine Bramsen for første gang valgt til Folketinget ved valget i 2011. De har været i valgkamp sammen flere gange på Fyn, og de har også være med til at danne den såkaldte ”ungebande” – en gruppe yngre fynske MF’ere, der gik sammen på tværs af partifarver for at kæmpe for fynske interesser.

Mai Mercado beskriver Bramsen som ”hamrende dygtig og megaflittig”, og så mener hun, at det er hårdt arbejde for partiet, der nu har udløst en ministerpost.

- Hun var ude at tage rigtig mange kugler for Mette Frederiksen, da hun var justitsminister, og det tror jeg, Mette Frederiksen har lagt mærke til. Desuden har Trine været en god terrier på retsområdet, så det lå lige for at give hende et område i periferien af det, og her passer forsvarsministeriet godt, siger Mai Mercado.

Den afgående minister blev genvalgt ved valget den 5. juni og bliver nu gruppeformand for den konservative folketingsgruppe.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce