Annonce
Nordfyn

Fra digitalt læsermøde: - Vi kan ikke vente på Ishøj med at genåbne

Udklip fra digitalt læsermøde om lokal genåbning af detailhandlen.
Enighed på digitalt læsermøde om, at der til marts skal sættes gang i genåbningen af handelslivet i Nordfyns Kommune og andre kommuner med lave smittetal. Ønsket er, at hele Fyn får lov at åbne.
Annonce

Nordfyn: Ingen af de tre deltagere i onsdagens digitale læsermøde på fyens.dk har det fjerneste mod Ishøj Kommune.

Men desværre er den sjællandske forstadskommune for øjeblikket det sted i Danmark, hvor der er flest smittede med corona, mens der andre steder, herunder på Nordfyn, tegner sig et længerevarende billede af yderst få smittede.

Derfor var Per Maegaard, formand for Bogense Handelsstandsforening, John Andersen, butikschef Intersport Otterup og borgmester Morten Andersen (V) også enige om, at et trængt lokalt handelsliv ikke bør vente på Ishøj, før det bør få lov at genåbne.

- Vi er en del, der snart ikke kan se formålet med at holde lukket længere. Når smittetallene daler og daler, og folk stadig ikke får lov at gå ind i butikkerne, kan man jo ikke forstå det, sagde Per Maegaard.

Annonce

Må ikke vente

Han efterlyser fra marts en genåbning af hele Fyn. Morten Andersen hæfter sig ved, at regeringen flere gange har strammet op på regionalt plan, eksempelvis da Nordjylland blev lukket ned på grund af de smittede mink. Nu efterlyser han, at regeringen også kan gå den modsatte vej og se fordelen ved regionale åbninger.

- Skal vi vente på, at smittetallene alle steder i Danmark bliver så lave, at vi kan forsvare at åbne, så tror jeg desværre, at vi kommer til at vente alt for længe, sagde han.

Annonce

Bare svært

For hver dag, der går, siger det sig selv, at situationen for de forretningsdrivende, der siden jul har været tvunget til at holde lukket, bliver værre.

Ikke bare økonomisk, men også når det kommer til at holde gejsten oppe, blandt andre hos Per Maegaard:

- Fra januar, hvor vi var frustrerede og kede af det, til i dag... ja, man får sådan lidt en ligegyldig holdning til tingene, fordi det er jo lige meget, hvordan vi som butik gebærder os.

Annonce

Ønsker klar besked

Føler I jer uretfærdigt behandlet?

- Ja. Det er en regering, som har taget nogle beslutninger, og det skal vi bare forholde os til. Men hvad vi selv synes og føler er jo bedøvende lige meget. Fakta er bare, at når butikken er lukket, så får indehaveren heller ikke nogen løn. Det, tror jeg, efterhånden er gået op for en masse mennesker. Der er nogle butikker, som kommer til at lukke. Måske ikke her og nu, men når alle regningerne skal betales.

Per Maegaard tør næsten tænke på, hvordan situationen bliver, hvis butikkerne ikke må åbne til marts.


Vi skal have lov at åbne den 1. marts, og regeringen skal snart til at få det meldt ud. Man får simpelthen kuk i låget af at gå og vente på, at der kommer nogle klare udmeldinger.

Per Maegaard, formand for Bogense Handelsstandsforening


- Bliver det en måned længere... det ville virkelig være skidt. Så tror jeg også, at der begynder at komme en form for civil ulydighed. Vi skal have lov at åbne den 1. marts, og regeringen skal snart til at få det meldt ud. For man får simpelthen kuk i låget af at gå og vente på, at der kommer nogle klare udmeldinger. Så det klare budskab er: Se at få meldt ud, hvad I vil med os.

Annonce

Virus i marts

I marts lurer udbredelsen af den frygtede engelske virusvariant. Derfor er trekløveret også enige om, at den ønskede genåbning skal ske under fuldt forsvarlige forhold med brug af værnemidler, få kunder i butikken ad gangen og så videre.

På den underlige vægt, hvor hensynet til folkesundheden ligger i den ene skål og hensynet til handelslivet i den anden, er tiden også kommet til, mener de, at handelslivet skal løftes fra den absolutte bund.

- Jeg synes, at vi i den grad har taget coronaen alvorligt, men vi har også et ønske om at komme ud på den anden side, også med nogenlunde med skindet på næsen, og derfor tror jeg, at tiden er kommet til en kontrolleret genåbning, sagde Morten Andersen.

Det digitale læsermøde kan ses på fyens.dk/nordfyn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce