x
Annonce
Indland

Fra demonstrant til næstformand på tinge

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Den psykologuddannede Trine Torp, som 18. februar fylder 50, har haft arbejdet med unge og socialt udsatte som pejlemærke gennem sin karriere.

Hun voksede op i et hjem, hvor der blev talt en del politik, og hendes far var Venstre-mand. Men selv endte hun et helt andet sted.

Annonce

SF blev partiet, hvor Trine Torp, som tirsdag 18. februar fylder 50 år, fandt sit politiske ståsted.

Siden 2015 har hun repræsenteret partiet i Folketinget, og efter folketingsvalget sidste år blev hun 4. næstformand i Folketingets Præsidium.

I sin ungdom var hun med til at demonstrere mod daværende undervisningsminister Bertel Haarder (V), som hun efter eget udsagn senere fik respekt for.

Men før den politiske karriere tog fart, uddannede Trine Torp sig til cand.psyk. fra Københavns Universitet i 2000.

På det tidspunkt havde hun allerede haft studiejob som handicaphjælper, og hun havde også været bomedarbejder ved Settlementet Askovgården i København.

Efter en periode som psykolog i nordsjællandske kommuner blev hun i 2008 lektor på Professionshøjskolen Metropol i København.

I 2009 blev hun valgt ind i byrådet i Halsnæs Kommune, en post hun bestred frem til 2015.

Samme år blev hun valgt til Folketinget, efter at hun siden 2012 havde været med i SF's landsledelse.

Arbejdet med børn og socialt udsatte har været en drivende kraft i Trine Torps liv.

Som psykiatri- og socialordfører for SF har hun blandt andet været en stærk fortaler for bedre forhold i psykiatrien.

- Det er en stor bekymring for mig. Jeg har selv arbejdet med udsatte børn og unge, og det er vigtigt, at vi sikrer dem gode tilbud i tide, inden problemerne vokser sig for store, sagde hun sidste år til Frederiksborg Amts Avis.

Trine Torp kunne derfor glæde sig, da finansloven for i år blev forhandlet færdig i december.

Her var der nemlig afsat 600 millioner kroner årligt til psykiatrien, og der skal desuden udarbejdes en tiårsplan til at forbedre forholdene på samme område.

Trine Torp er gift og har to børn.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce