Odense: Flere unge i konfirmationsalderen vælger at melde sig ind i Folkekirken for at kunne konfirmeres. Det er et udtryk for en stigende individualisering, mener Karen Marie Leth-Nissen, der forsker i udviklingen mellem folk og kirke ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter.
- Forældrene lader dem i stigende grad tage valget selv ved ikke at døbe dem som små. Men foreløbigt peger tallene på, at de unge i højere grad vælger det til, siger kirkeforsker Karen Marie Leth-Nissen til Radio4.
Sidste år var det seks procent af alle konfirmerede, som blev døbt i forbindelse med deres konfirmation, sammenlignet med for ti år siden hvor det samme tal lå på fire procent. Clara Ava Schmidt Vernon, der går i syvende klasse på Sct. Hans Skole i Odense, er en af dem, der har meldt sig ind i folkekirken.
- Jeg er rigtig glad for, at jeg blev døbt, så jeg selv kunne bestemme, hvem mine gudforældre var, og så jeg selv kunne opleve og huske dagen. Før dåben var jeg nervøs, fordi jeg troede, det ville blive pinligt. Men på dagen var det rigtigt hyggeligt, siger den kommende konfirmand Clara Ava Schmidt Vernon.
Hun fortæller, at hendes forældre aldrig har været særligt religiøse, og at det derfor var et valg, som hun selv tog.
- Jeg synes konfirmationen er en rigtig smuk ting. Der er mange af de budskaber ved kristendommen, som vi lærer, der er rigtig smukke, siger Clara Ava Schmidt Vernon.
Sammen med sin klasse skal hun konfirmeres i Fredens Kirke i Odense på Store Bededag den 13. maj.
Hør gårsdagens indslag fra Radio4 Morgen, hvor de blandt andet talte med den kommende konfirmand Clara Ava Schmidt Vernon, der har meldt sig ind i Folkekirken op til hendes konfirmationsdag.