Annonce
Middelfart

Fra båd, udhus og havn: Påhængsmotor, motorsav og smykker stjålet

Der er nok en gang indbrud i Middelfart Kommune. Arkivfoto.

Nordvestfyn: En eller flere ukendte gerningsmænd har nok en gang været på spil i udhuse, private hjem og en enkelt båd.

Det viser døgnrapporten fra Fyns Politi.

I løbet af weekenden og mandag er der anmeldt flere indbrud blandt andet fra en garage på Molevej i Båring, hvor en hængelås til en dør er klippet over, og der er stjålet en motorsav samt nøglerne til en havetraktor.

På Laksevænget i Middelfart er en rude knust, men der er umiddelbart intet stjålet. Det samme er tilfældet på Korsvejs Alle i Strib.

Mens der er opbrudt et vindue og snuppet et ukendt antal smykker og kontanter fra en beboelse på Øster Allé i Middelfart, I Ejbykrog ved Ejby er man kommet ind på et værksted via en opbrudt dør, og der er stjålet en trailer, en påhængsvogn fra 1998, to skovkæder, en stige og forskellige haveredskaber.

I Bro Skov ved Brenderup stod en dør til et maskinhus slet ikke låst. Her er der forsvundet en buskrydder og en motorsav.

Mens en bådejer i Havnegade er blevet en Yamaha-påhængsmotor fattigere. Den var låst fast til en jolle i lystbådehavnen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Fyns Politi til indbruddene og tyverierne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce