Annonce
Indland

Frækt tyveri: Biltyve stak af - en pågrebet efter biljagt, og en kørte i grøften

Fyns Politi pågreb natten til mandag to biltyve, som stjal en bil på H. C. Lumbyesvej i Odense. En bil, hvis nøgler var blevet stjålet ved et indbrud nogle dage tidligere.

For nogle dage siden blev nøglerne til en bil stjålet på en adresse på H.C. Lumbyesvej i Odense. Natten til mandag blev bilen stjålet.

To tyve stjal natten til mandag en bil fra en familie på H.C. Lumbyesvej i Odense - et par dage efter at nøglerne til bilen var blevet stjålet fra samme adresse.

Tyvene - en 25-årig og en 27-årig mand - ankom til H.C. Lumbyesvej klokken godt to i én bil. Med sig havde de bilnøglerne, der var blevet nappet nogle dage tidligere, og med dem i hånden havde de let adgang til den aflåste bil.

Tyveriet blev imidlertid opdaget, politiet blev alarmeret, men tyvene stak af, nu ræsende væk i hver sin bil.

- Den stjålne bil fik vi standset ret hurtigt, mens den anden kørte væk, men føreren havde så travlt med at komme af vejen, at han kørte i grøften på Slettensvej, siger vagtchefen ved Fyns Politi.

De to mænd blev anholdt og kørt til afhøring hos Fyns Politi, og de kan nu imødese et efterspil med en række sigtelser.

- Der er blandt andet tale om en stribe færdselsovertrædelser, om tyveri, og så er det selvfølgelig også interessant, at de var i besiddelse af de bilnøgler, som var stjålet nogle dage før. Og så var nummerpladerne på den bil, de ankom i, også stjålet, siger vagtchefen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce