Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fotoudstilling på biblioteket i Ringe

Et eksempel fra fotoudstillingen. Pressebillede

Ringe: I oktober præsenterer Ringe Bibliotek i samarbejde med fotograf Finn Thrane en udstilling med værker af den internationalt anerkendte fotograf og grafiker Eli Ponsaing. Torsdag 24. oktober kl. 16 byder Finn Thrane på en rundvisning i udstillingen. Udstillingen kan opleves frem til midten af december og åbnes 12. oktober kl. 10, hvor fotograf Finn Thrane er til stede.

Eli Ponsaing (1922-2013) var uddannet litograf og silketrykker. Gennem sit liv etablerede han sig som kunstner og underviser inden for forskellige grafiske udtryk. I dag er hans værker at finde på flere danske museer.

Fotograf og leder af det tidligere Museet for Fotokunst under Brandts i Odense Finn Thrane forklarer om udstillingen og Eli Ponsaing:

- Eli Ponsaing (1922-2013) var i en menneskealder tilknyttet Kunstakademiet i København. Frem til sin afgang i 1993 gik han her professorerne i grafik og malerkunst, Palle Nielsen og Dan Sterup Hansen, til hånde som specialist i alle de grafiske teknikker.

Ganske sent i karrieren, i 1977, fik Ponsaing sit personlige kunstneriske gennembrud med udstillingen ”Nedrivningen af Østre Gasværk” på Kunstindustrimuseet. Det var en fotografisk udstilling, som overraskede både publikum og anmeldere.

Annonce
Eli Ponsaing var meget alsidig. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce