Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fotoudstilling på biblioteket i Ringe

Et eksempel fra fotoudstillingen. Pressebillede

Ringe: I oktober præsenterer Ringe Bibliotek i samarbejde med fotograf Finn Thrane en udstilling med værker af den internationalt anerkendte fotograf og grafiker Eli Ponsaing. Torsdag 24. oktober kl. 16 byder Finn Thrane på en rundvisning i udstillingen. Udstillingen kan opleves frem til midten af december og åbnes 12. oktober kl. 10, hvor fotograf Finn Thrane er til stede.

Eli Ponsaing (1922-2013) var uddannet litograf og silketrykker. Gennem sit liv etablerede han sig som kunstner og underviser inden for forskellige grafiske udtryk. I dag er hans værker at finde på flere danske museer.

Fotograf og leder af det tidligere Museet for Fotokunst under Brandts i Odense Finn Thrane forklarer om udstillingen og Eli Ponsaing:

- Eli Ponsaing (1922-2013) var i en menneskealder tilknyttet Kunstakademiet i København. Frem til sin afgang i 1993 gik han her professorerne i grafik og malerkunst, Palle Nielsen og Dan Sterup Hansen, til hånde som specialist i alle de grafiske teknikker.

Ganske sent i karrieren, i 1977, fik Ponsaing sit personlige kunstneriske gennembrud med udstillingen ”Nedrivningen af Østre Gasværk” på Kunstindustrimuseet. Det var en fotografisk udstilling, som overraskede både publikum og anmeldere.

Annonce
Eli Ponsaing var meget alsidig. Pressebillede
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce