Annonce
Sydfyn

Fotoudstilling: Langelands smukke stemninger

Et af Jens Vind Frederiksens fotografier. Privatfoto

RUDKØBING: I september udstiller fotograf Jens Vind Frederiksen på Langeland Bibliotek. Her kan man se 24 billeder, alle med motiver fra Langeland, som Jens Vind Frederiksen flyttede til for tre år siden.

- Jeg har fotograferet i mange år og sammen med fotograf Flemming Kirstein udstillet på Frederiksborg Slot og biblioteker i Nordsjælland og Kulturværftet i Helsingør i forbindelse med etableringen af "Nationalpark Kongernes Nordsjælland", fortæller han i en pressemeddelelse fra biblioteket.

- Som nylig tilflytter og ivrig amatør fotograf har jeg skudt mange spændende og stemningsfyldte motiver rundt omkring på denne smukke ø, synes jeg selv. De udstillede billeder er mine øjeblikkelige favoritter. Jeg foretrækker at se mine billeder på papir, og helst så store som muligt, siger Jens Vind Frederiksen.

Udstillingen hænger i bibliotekets IT-værksted og kan ses fra 2.-28. september. Der er gratis adgang. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce