Annonce
Middelfart

Fotografi og billedkunst på Platz

Det kunstneriske fællesskab Egebjerg & Juhler sætter fotografi og billedkunst på dagsordenen under udstilling på Galleri Platz i Nr. Aaby. Privatfoto.

Det kunstneriske fællesskab, Egebjerg & Juhler, udstiller på Galleri Platz i Nørre Aaby. Der er fernisering, 14.oktober.

Nørre Aaby: Det vejlensiske kunstneriske fællesskab Egebjerg & Juhler, der tæller kunstfotograf Britta Egebjerg og billedkunstner Lene Juhler, etablerede deres kunstneriske fællesskab i 2015 under titlen "Når tillid overtager egoet".

Fællesskabet kan opleves på Galleri Platz fra 14. oktober med fernisering på udstillingen fra klokken 11-14.

På udstillingen præsenterer begge kunstnere også helt nye værker. Lene Juhler er optaget af geometrisk abstraktion.

- Jeg kan lide kanterne, jeg kan lide cirklen, som er nådesløs, konsekvent og udfordrende at sætte i sammenhæng med andre former. Jeg kan lide mennesker, som er anderledes og udfordrende at sætte i sammenhæng med andre, fremhæver Lene Juhler.

Britta Egebjerg er optaget af rum, flade og lag.

- Rummet skal have et betydeligt fylde i sig selv. Samtidig udfordres jeg af at gennembryde fladerne, at "trække" elementer frem eller tilbage i billedet, siger kunstnere.

Udstillingen kan opleves frem til 18. november. På fredage fra kl. 12-17, lørdage fra kl. 10-15 og første søndag i hver måned kl. 12-15. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce