Annonce
forside

Fotografens morgenvandring: Se Rudkøbing tidligt på dagen

Morten Gaustad går hver morgen en tur i Rudkøbing - undervejs tager han et billede og lægger det på facebook

Rudkøbing: - Det er ikke kunst, og jeg bruger ikke tid på at komponere billederne, der er bare en indskydelse, siger Morten Gaustad.

Hver morgen trasker han rundt i Rudkøbing og omegn og tager et billede. Det er vigtigt for ham at have en opgave.

Morten Gaustad lider af depressioner. I den proces har han haft brug for noget konkret at gøre for at komme ud af sengen.

- Jeg står op kl. syv og går ud i byen kl. otte. I første omgang var ideen at Sara, min kone, kunne se, hvor jeg var, men efterhånden går jeg bare rundt og tager et billede. Det er ikke meningen, jeg skal tænke særligt over det, og jeg komponerer heller ikke billedet, jeg har bare den her opgave, som jeg skal starte dagen med, og det er fint, siger Morten Gaustad.

Han har ikke mange års erfaring i fotografi, han er uddannet i litteraturvidenskab, men blev introduceret til fotografiet, da han i en periode arbejdede på Langelands Museum og lavede to bøger om gravhøje, en guide til de langelandske gravhøje og en bog om hans vej gennem depressionen via de langelandske gravhøje.

Billederne fra Morten Gaustads ture gennem Rudkøbing er sort-hvide.

- Det giver mere enkelhed, synes jeg.

Fyns Amts Avis har lånt et lille udsnit at Morten Gaustads billeder, som vi bringer som en morgenhilsen til læserne. Billederne er kun beskrevet med sted og tidspunkt, men de fleste langelændere vil kunne genkende stederne og måske tage en spadseretur i Morten Gaustads fodspor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce