Annonce
Assens

Fotograf er tilbage i Assens

Thomas Gunge har slået sig ned i Tobaksgaarden, hvor han nu vil producere film for erhvervslivet. Han har også en ny fotoklub på bedding i Assens, og Thomas Gunge driver stadig en Photocare-forretning i Dalumcentret.

Thomas Gunge har indrette studio og værksted i Tobaksgaarden. Han satser på at lave film- og videoproduktioner

Assens: Fotograf Thomas Gunge fra Barløse er tilbage i Assens.

I begyndelsen af januar åbnede han fotoproduktionsværksted i helt nyindrettede lokaler i administrationsfløjen i Tobaksgaarden.

Thomas Gunge drev i flere år en Photocare-forretning i Østergade i Assens, men forlod byen for fire år siden for at åbne fotoforretning i Dalumcentret.

44-årige Thomas Gunge kommer dog hverken til at fremkalde digitale feriefotos, lave pasfotos til moster Birthe eller tage børneportrætter i sin nye fotovirksomhed og studie i Tobaksgaarden.

- Jeg vil gerne finde lidt tilbage til mine rødder. Inden jeg blev selvstændig fotohandler med egen butik, lavede jeg masser af dokumentarfilm. Det var midt i et lille spændende filmmiljø i København, og jeg har blandt andet lavet flere film for fagforeningen SID, fortæller Thomas Gunge.

Han vil især satse på film- og videoproduktioner til erhvervsprofiler til virksomheder samt instruktionsfilm.

- Det er blevet væsentligt billigere at producere film og med de mange sociale medier har erhvervsvirksomhederne fået nogle ny platforme, som de kan eksponere sig på, siger Thomas Gunge.

Annonce

Fotomaraton i Assens

Med flytningen til Tobaksgaarden håber Thomas Gunge også på, at han kan være med til at skabe et fotokunstnerisk miljø i Assens.

Han er selv med i en fotosammenslutning med 45 medlemmer på Vestfyn, og nogen af erfaringerne herfra vil han gerne formidle videre i et lokalt fotomiljø.

- Jeg har selv før været med i en fotomaraton, og det vil jeg nu også gerne prøve at lave her i Assens, fortæller Thomas Gunge.

Ideen er at få et fotoklub op og stå, og interesserede kan allerede nu sætte kryds i kalenderen ud for onsdag den 10. februar.

Her holdes der informationsmøde i Tobaksgaarden klokken 19.

- Jeg vil fortælle lidt om, hvordan jeg kunne tænke mig, at fotoklubben skal være, og alle er velkomne. Revl og krat, siger Thomas Gunge.

Der vil være kaffe på kanden, og tilmelding til arrangementet er nødvendig.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Annonce