Annonce
Fyn

Forventer ti nyindlagte covid-patienter om ugen: OUH vil indhente det udsatte

17 patienter er i øjeblikket indlagt med covid-19 på OUH. Arkivfoto: Michael Bager
Der er 17 indlagte covid-patienter på OUH, men man forventer op til ti nyindlagte patienter om ugen. Samtidig skal udsatte behandlinger indhentes.
Annonce

Mens en del af personalet på Odense Universitetshospital (OUH) holder vinterferie, forbereder man sig på at indhente mange af de behandlinger og operationer, der er blevet udskudt i løbet af efteråret og vinteren.

Samtidig forventer Bjarne Dahler-Eriksen, lægelig direktør på OUH, at der vil være op til ti nyindlagte covid-patienter om ugen på OUH.

- Så længe der er 400 positive per dag, vil der være nogen, der bliver så syge, at de skal indlægges, siger han og tilføjer:

- Når man er indlagt, er det typisk i 6-8 dage, men nogle vil selvfølgelig være det kortere eller meget længere tid. Vi har patienter, der har været indlagt i 3-4 uger.

I skrivende stund er der 17 indlagte covid-patienter, alle på OUH i Odense efter man for cirka en uge siden lukkede ned for covid-afdelingen på Svendborg Sygehus. Den var der særligt brug for, da OUH havde 40 indlagte omkring nytår.

Bjarne Dahler-Eriksen oplyser, at under fem af de 17 indlagte er på intensiv.

Annonce

Få procent udskudt

OUH forbereder sig på at gå i gang med meget af det, man er kommet bagud med, hvilket er væsentligt mindre end sidste forår, hvor alt, der kunne udskydes, blev udskudt.

- Vi forberedte os på italienske tilstande, og det fik vi heldigvis ikke. Her til vinter har vi lukket gradvist ned svarende til det, vi havde behov for at åbne op på covid-afdelingen, fortæller Bjarne Dahler-Eriksen.

- Vi har lavet rigtig meget ved siden af covid, men vi har udskudt 2-3 procent i december og januar. Det svarer til 500 operationer og 500 dagkirurgiske indgreb, fortsætter han.

Derfor kommer der forhåbentligt en lang periode nu, hvor driften kan køre som normalt, men direktøren understreger, at man er forberedt på at hæve coronaberedskabet igen, hvis den frygtede tredje bølge af coronapandemien rammer.

- Fra på mandag regner vi med, at vi i høj grad kan køre tæt på normal drift, siger Bjarne Dahler-Eriksen.

Kommer der en tredje bølge, kan det betyde, at en patient, som for eksempel skal have nyt knæ, må vente.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce