Annonce
Assens

Forventer rift om gratispladser på Bågøfærgen: - Vi håber, folk har køkultur

Der ventes at blive rift om de gratis pladser for cyklister og gående på Bågøfærgen i juli. Færgeselskabet opfordrer til, at rejsende møder i god tid inden afgang. Foto: Søren Plovgaard
Som et led i regeringens sommerpakke er det i juli gratis for gående og cyklister at sejle med Bågøfærgrn.
Annonce

Assens: Det gælder om at komme i god tid, hvis man vil sikre sig en plads på Bågøfærgen onsdag.

For at stimulere turismebranchen har regeringen besluttet, at det i juli er gratis for cyklister og gående at lade sig transportere med færge til en række danske småøer.

Regeringens sommerpakke ventes at skabe ekstra travlhed hos Bågøfærgen.

- Det nye tiltag er kommet meget hurtigt, og vi har ikke haft tid til at forberede os særligt godt på det. Vi har ikke noget bookingsystem, hvor man kan reservere billetter. Derfor er vi nødt til at fylde færgen op en ad gangen og efter først til mølle-princippet, forklarer skipper Ove Jensen.


Vi kan kun håbe på, at danskerne har en ordentlig køkultur, for den kan godt blive sat på prøve fra i morgen

Skipper Ove Jensen


Han gik på pension i februar i år efter 23 år som overfartsleder på Assens-Bågø-færgen, men passer i denne uge en tjans som ferieafløser på den lille rød-hvide færge.

Annonce

Køkultur sættes på prøve

Havnemester Ole Knudsen fortalte for et par uger siden til TV2 Fyn, at der kunne risikere at opstå kaoslignende tilstande ved færgelejerne på Bågø og i Assens, når turisterne skal kæmpe om at gratis få en plads ombord på færgen.

- Vi kan kun håbe på, at danskerne har en ordentlig køkultur, for den kan godt blive sat på prøve fra i morgen (onsdag, red), siger Ove Jensen.

Første afgang fra Assens til Bågø onsdag klokken 10.

- Der meldes ikke om helt så godt vejr onsdag, så vi må se, hvad der sker. Vi må bare tage situationen en dag ad gangen, siger Ove Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce