Annonce
Erhverv

Forventer firecifret vækst: Odense-firma er Europas bedste til servicerobotter

UVD-robotten kan rense en hospitalsstue for 99,99 procent af alle bakterier og vira, men kan også bruges i eksempelvis ankomsthaller i lufthavne eller i kontorrum. Foto: Blue Ocean Robotics.
Blue Ocean Robotics, som blandt andet producerer robotter, der kan desinficere hospitalsstuer og forhindre smitte med bakterier og vira, er ifølge analysehuset Frost & Sullivan bedst til at udvikle og få servicerobotter på markedet.

Odense: Hvis man ikke allerede kendte robotvirksomheden Blue Ocean Robotics fra Odense, var det svært at undgå at komme til at kende den, da coronavirussen bredte sig ud over verden. For med sin UVD-robot stod virksomheden med en færdig løsning på et højaktuelt problem.

Ved brug af ultraviolet lys dræber robotten 99,99 procent af alle bakterier og vira, og den kan dermed desinficere for eksempel hospitalsstuer, hvor der er risiko for smittespredning. Men også ankomsthaller i lufthavne, sportsarenaer og kontorer kan renses ved hjælp af robotten.

Det fik kunder verden over øjnene op for, og Blue Ocean Robotics måtte i gang med at ansætte nye sælgere, samtidig med at presset på produktionen begyndte at vokse. I år forventer virksomheden, som i midten af april flyttede fra Niels Bohrs Allé til Svendborgvej i Odense for at få mere plads, en firecifret vækst i procent i sit samlede salg.

Robot-virksomheden producerer også en kommunikationsrobot og en flytte- og genoptræningsrobot, men det er UVD-robotten, som nu bruges i flere end 50 lande, som fremhæves af det internationale analysehus Frost & Sullivan, der nu har kåret Blue Ocean Robotics som Europas bedste til at udvikle og kommercialisere servicerobotter.

- Blue Ocean Robotics’ flagskib, UVD Robots, gør det i høj grad muligt for hospitaler at reducere spredning af sygdomme. Det er den første og eneste autonome mobile robot, der desinficerer en række overflader ved hjælp af UV-C lys, hvilket gør den overlegen sammenlignet med konkurrerende løsninger, siger Rohit Karthikeyan, industrichef hos Frost & Sullivan, i en pressemeddelelse.

UVD-robotten er blevet en succes for Blue Ocean Robotics, og virksomhedens udvikling og kommercialisering af desinfektionsrobotten er prisværdig, mener analysehuset Frost & Sullivan. Foto: Frederik Steen Nordhagen.

Forventer firecifret vækst

Blue Ocean Robotics' administrerende direktør, Claus Risager, glæder sig over, at virksomheden har modtaget endnu en anerkendelse, efter den sidste år blandt andet vandt IERA Award, en af robotbranchens største internationale priser, og i år har modtaget den europæiske robotindustris pris, euRobotics Tech Transfer Award.

- Den nye titel er en glædelig cadeau til vores medarbejdere og for alt det hjerteblod, passion og drive de dedikerer til at skabe innovation, udvikling og kommerciel succes, siger Claus Risager, som også er stolt af, at robotterne er en god investering for virksomhedens ejere.

Regnskabet for 2019 viste et overskud på 4,7 millioner kroner før skat, men det afspejler naturligvis ikke den øgede aktivitet i år, hvor Blue Ocean Robotics forventer en firecifret vækst i procent i sit samlede salg.

Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

OB

Lars Høgh i sin bog om OB's bestyrelsesformand: Niels Thorborg tog mig aldrig over på sit hold

Nyborg

Kraftig blæst: Vindfølsomme køretøjer forbydes på Storebæltsbroen

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Navne

Begravelser og bisættelser torsdag den 2. december

Nordfyn

Telefonstorm på værkstedet: - Folk reagerer først, når Peter Tanev siger, at nu kommer vinteren

Sygeplejersken Luca afleverer sin opsigelse: Han håber, at flere end 1000 vil følge trop

Odense

Odense kravler sikkert væk fra bundplacering: Færre og færre arbejdsløse

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Odense

Jernalderkvinder beholdt tøjet på: -Jeg var i tvivl, om det ville blive for kedeligt blot, fordi der ikke var nogle bare bryster

Annonce