Annonce
Erhverv

Forventer dobbelt så godt resultat: Nye kunder og boligområdet giver optimisme hos Totalbanken

Totalbanken i Aarup. Foto: Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix
Totalbanken har fået en stor kundetilgang, og de øgede indtægter fra renter og gebyrer løfter sammen med høj aktivitet på boligområdet forventningerne til regnskabet for 2019. Banken opjusterer og regner nu med at fordoble det resultat, man forventede ved begyndelsen af året.

Fyn: Et resultat på mellem 65 og 75 millioner kroner før skat. Det er nu forventningen hos Totalbanken, der har opjusteret prognosen markant efter blandt andet en stor tilgang af kunder.

Sammen med en høj aktivitet på boligområdet giver indtægter fra renter og gebyrer grund til optimisme hos banken, der i en pressemeddelelse informerer om opjusteringen.

Forventningen var ved årets begyndelse, at 2019 ville ende med et resultat før skat på 35-40 millioner. Den seneste opjustering viser tiltro til en fordobling af overskuddet i forhold til først på året.

Totalbanken har to gange tidligere opjusteret forventningerne i løbet af 2019. Det skete som følge af salget af størstedelen af bankens aktier i Sparinvest Holding SE og senere på grund af høj aktivitet i første halvår samt en god udvikling i nedskrivninger.

Annonce

Nye aktier

I september udstedte banken nye aktier, der indbragte 35,5 millioner kroner. Heraf sikrede Christian Fischer sig cirka en tredjedel af de nye ejerbeviser.

Familien Fischer fra Aarup ejer nu omkring 22 procent af aktierne. Christian Fischer har cirka 10 procent og hans far, den tidligere bestyrelsesformand Poul Fischer, ejer i omegnen af 12 procent. Dermed er familien den største aktionær foran Heine Delbing med lige knap en femtedel af aktierne. Delbing har tidligere været kritisk over for bankens ledelse, men blev senest på en generalforsamling tidligere på året stemt ned.

Kapitaludvidelsen med 467.000 aktier kom, efter bankens bestyrelse også i 2018 forsøgte at udstede nye aktier.

Dengang kom en gruppe aktionærer dog i vejen for planerne om at udvide i et dramatisk forløb op til generalforsamlingen, hvor oprørske aktionærer desuden - uden held - forsøgte at få indflydelse på ledelsens sammensætning.

Mens Poul Fischer i april måtte trække sig som formand, fordi han fyldte 70 år, blev sønnen valgt til næstformand. Forretningsmanden Claus Moltrup blev valgt til ny bestyrelsesformand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce