Annonce
Middelfart

Forvaltning i ny forklaring: Borgmester stod ikke på omtalt liste over vigtige personer, man ville vaccinere

Den 31. december - på vaccinationernes første dag i Middelfart Kommune var Johannes Lundsfryd (S) til stede og fik en overskydende vaccine. Men han har ikke stået på en liste over personer, man fandt det relevant at vaccinere, lyder det nu fra forvaltningen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Den tidligere udmelding fra Middelfart Kommune var ellers, at borgmesteren har stået på en liste over samfundskritiske funktioner, som man fandt det relevant at vaccinere.

Nordvestfyn: Borgmester Johannes Lundsfryd (S), der fik en overskudsvaccine på den første dag med vaccinationer i Middelfart Kommune, har aldrig stået på en liste over samfundskritiske funktioner, der i øvrigt burde modtage en vaccine.

Sådan lyder det i et svar på en aktindsigt, avisen har modtaget fra forvaltningen, og fortæller kommunaldirektør Willy Feddersen.

- Der eksisterer ikke nogen liste omkring samfundskritiske funktioner i forhold til vaccination, siger kommunaldirektøren.

Annonce

Den forklaring er en anden end den, som social- og sundhedsdirektør Irene Ravn Rossavik kom med, da Fyens Stiftstidende først afdækkede historien.

Her fortalte Irene Ravn Rossavik fredag 26. februar, at borgmesteren havde stået på en liste over samfundskritiske funktioner som leder af kommunens corona-kriseberedskab og som en af dem, man ville ringe til, hvis der var overskydende vacciner.


Der eksisterer ikke nogen liste omkring samfundskritiske funktioner i forhold til vaccination.

Willy Feddersen, kommunaldirektør, Middelfart Kommune


Og lørdag 27. februar, hvor det kom frem, at vaccinationen ikke var sket i januar, men den 31. december på vaccineudrulningens dag ét, forklarede hun fortsat, at borgmesteren har stået på en liste, men at det ikke var den, der førte til, at han blev vaccineret, omend den medvirkede til, at han blev betragtet som relevant.

Han var ifølge sundhedsdirektøren primært på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Vi ville gerne have spurgt Irene Ravn Rossavik om, hvorfor hun fortalte, at borgmesteren stod på en liste over samfundskritiske funktioner, man så som relevante at vaccinere. Og hvis det ikke var tilfældet, hvorfor borgmesteren stadig blev set som en, der burde få det vigtige stik, og hvordan forløbet helt præcis var den torsdag morgen.

Hun er dog ikke vendt tilbage på avisens henvendelser mellem den 1. og den 9. marts, hvor hun her fortalte, at hun ikke længere ønsker at svare på spørgsmål.

Kommunaldirektør Willy Feddersen svarer følgende til avisen på spørgsmålet om, hvorfor sundhedsdirektøren har sagt, at borgmesteren stod på en liste over samfundskritiske funktioner, når meldingen nu er en anden:

- Jeg har snakket med Irene, og hun siger til mig, at det har hun ikke sagt på noget tidspunkt.

Lister senere oprettet

Ifølge Willy Feddersen var måneden frem til første vaccinationsdag særdeles hektisk. Han siger også, at forvaltningen på den første vaccinationsdag ikke var klar over, at der i nogle tilfælde kunne trækkes flere doser ud af hætteglassene.

Det (at man kunne få ekstra doser ud af hætteglassene, red.) var i medierne - også landsdækkende medier - den 28. december. Så hvordan kan det være, I ikke var forberedt på det?

- Det er min erindring, at jeg ikke vidste det. At jeg ikke havde det overblik. Og det stod i hvert fald ikke så super skarpt for mig på det tidspunkt, at der var de flere doser i hætteglassene.

- Hvornår det begynder at blive tydeligt for os, det er jeg simpelthen ikke i stand til at sige, men det bliver tydeligt i løbet af de første uger, siger kommunaldirektøren.

På den baggrund blev der i kølvandet på det første vaccinationsrul oprettet lister over frontpersonale, som kunne kaldes ind i tilfælde af overskydende doser.

Annonce

Intet svar fra borgmester

Borgmester Johannes Lundsfryd skrev på Facebook, efter at avisen havde afdækket, at han havde fået en vaccine, at han var "flov" over, at han havde taget imod den. Mandag 1. marts fulgte han op - igen på Facebook - med et opslag om, at han går ind for, at man deler viden om sine fejl og svære dilemmaer. Og at han ville drøfte med sundhedsberedskabet, om man kan gøre mere for at sikre, at folk i de rette målgrupper står klar i tilfælde af overskudsvacciner.

Avisen har forsøgt at få et interview med borgmester Johannes Lundsfryd (S) til denne artikel.

Vi vil gerne spørge ham, hvorfor han ikke tidligere har været åben om, at han var blevet vaccineret. Og hvorfor han først har ønsket at drøfte, hvorvidt man har de rette målgrupper klar, i starten af marts, når man har kendt til udfordringen siden 31. december 2020.

Men borgmesteren har ikke ønsket at besvare spørgsmål fra avisen i sagen siden 26. februar.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Mads har fulgt i hælene på et mytisk dyr i den fynske natur: - De er kort sagt overalt

Fyn

Følg med her: Køen vokser - tæt trafik ved Storebæltsbroen

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Vil bremse bøller i biler: To centrale pladser i Odense sikres for millioner

Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Kultur

Sprogfestival begyndte med et brag: Talefeer med glimmervinger og vinkelsliber som instrument

Odense For abonnenter

Knivstik, tramp og revolvertrussel: En er fængslet - flere søges efter voldsomt overfald i Odense

Sport

Squash, bowling eller kunstskøjteløb?: Ingen sportsgren er for snæver på Odenses nye sportsefterskole

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Debat

Skandalen i Vor Frue Kirke

Sydfyn

Var få øjeblikke fra uhyggeligt sammenstød: Kort efter forulykkede vanvidsbilist selv

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Erhverv

Erhvervsfolk i lycra har dyrket 1,78 millioner kilometer netværk på to hjul

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Odense

Hvordan skaffer man et job som nyuddannet? Universitet vil være Kirsten Giftekniv mellem business-studerende og virksomheder

Annonce