Annonce
Læserbrev

Forurening. Ingen må blive syge af arbejde

Annonce

Erik Press svarede (Fyens Stiftstidende 4. januar) på mit læserbrev, om ikke vi går for langt med skræmmebilleder i forhold til arbejde på forurenede byggegrunde.

Hertil kan jeg kun sige, at vi ikke kan gå for langt.

Alene i 2019 mistede 31 mennesker livet i forbindelse med arbejdsulykker i Danmark. Hvor mange, der yderligere er kommet til som følge af diverse langtidsskadende virkninger, tør jeg ikke gisne om, men bare inden for de seneste år har der været sager om luftbårne, sundhedsskadelige tilfælde hos Siemens i Aalborg og hos Sky-Light i Varde.

I begge tilfælde blev arbejderne alvorligt syge, fordi ingen forsøgte at råbe op om at beskytte medarbejderne, før det var for sent.

Når Erik Press så beskylder 3F for at være imod byggeriet af et butikscenter på Lynfrost-grunden, kan jeg kun sige: Nej.

Vi har ingen interesser i, hvad grunden skal bruges til. Men vi har en interesse i, at vores medlemmer ikke skal udsættes for livstruende sygdomme som følge af politiske beslutninger, der ikke tager hensyn til arbejdernes helbred.

I forhold til kolonihaverne er det vel sådan, at langt størstedelen af de nævnte kolonihaver er prydhaver?

Der findes jo regler for at dyrke grøntsager i svært forurenet jord, og jeg har ingen grund til at tro, at disse regler ikke bliver overholdt. Men måske Erik Press ved bedre?

I forhold til børnehaven på Provst Hjortsvej er sagen, at den ikke ligger i et stærkt forurenet område. Hvis det var tilfældet, havde der været Miljølovens paragraf 8, der forbyder at bygge boliger og institutioner på sådanne grunde. Det kan for eksempel ikke lade sig gøre at bygge en institution på Lynfrost-grunden.

Men det kan jo godt undre, at man godt må opholde sig på en giftgrund, hvis man er på arbejde, men ikke hvis man skal bo der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce