Annonce
Odense

Forundersøgelse af etape to måske på vej

Letbanens forløb gennem Vollsmose kan komme til at se nogenlunde sådan her ud. Illustration: Odense Kommune

Flertal i Folketinget er tæt på at afsætte 15 millioner kroner til en forundersøgelse af en eventuelt etape to af letbanen i Odense.

Mens de første skinner til etape et af Odenses letbane endnu ikke er lagt i jorden, så kan et flertal i Folketinget uden om regeringen være på vej til at afsætte 15 millioner kroner, så der kan laves en forundersøgelse af en eventuel etape to af projektet.

Endnu mangler enkelte detaljer dog at falde på plads.

En eventuel anden etape er planlagt til blandt andet at skulle føre letbanen til Vollsmose.

Pengene, der måske er på vej, kommer fra forliget "Bedre og billigere kollektiv trafik", som årligt giver i nærheden af milliard kroner til fordeling på transportområdet. Forliget er indgået af de røde partier plus Dansk Folkeparti, mens de nuværende regeringspartier K, V og LA ikke er med.

Transportordfører for Socialdemokratiet Rasmus Prehn understreger, at etape to "ikke venter lige om hjørnet". Men han tror på mere letbane ude i fremtiden.

- Det handler om at udvise rettidig omhu. Vi tror, det flotte, store og visionære arbejde, Odense laver med letbanen, meget vel kan gå hen og blive så stor en succes, at man med tiden får et behov for at udvide, siger Rasmus Prehn, der tilføjer:

- Nu forbereder vi det, og så får vi noget mere viden. Og hvis vi så stadig synes, det (etape to, red.) er en god idé, kan vi prøve at finde pengene til det i løbet af de kommende år.

Dansk Folkeparti er også med på at få en lavet en forundersøgelse. Men transportordfører Kim Christiansen er mere lunken i sin tro på yderligere en letbaneetape i Odense.

- Vi kan godt bakke op omkring, at den her forundersøgelse bliver lavet. Men det betyder ikke, at vi siger, etape to skal gennemføres. Og det er slet ikke det samme som at sige, at vi finder penge (fra staten, red.) at bidrage med, for det har jeg svært ved at se for mig, siger han.

Odense Kommune sparer årligt et millionbeløb op for en dag at kunne udbygge letbane med anden etape.

Indtil starten af 2017 var det planen, at etape to med statslig medfinansiering kunne stå klar i 2025. I februar 2017 viste det sig dog, at der var fejl i udregningen, således at etape to tidligst kan stå klar i 2028. Anlægges etape to uden statslig medfinansiering, betyder regnefejlen, at åbningen må skubbes fra 2027 til 2031.

En formel beslutning om at bygge etape to er ikke truffet. De fleste partier i byrådet taler varmt om tanken, men V og DF er skeptiske. Begge partier ønsker først at se letbanens etape et køre, inden de er klar til at overveje, om anden etape skal gennemføres.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Rekord i Assens: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce