Annonce
Navne

Forum Faaborgs nye 'madfar' savnede de unge mennesker og idrætslivet

Thomas Elmelund  er rykket ind i caféen, og han glæder sig til at udvikle den over de kommende år. Foto: Maria Retoft Pedersen
Thomas Elmelund er blevet taget godt imod, efter han 1. november åbnede caféen i idrætscenteret Forum Faaborg, som ellers har stået tom i to år. Her vil han gerne tilbyde de unge mennesker et sundt alternativ.

Nu er der endelig kommet liv igen i caféen i Faaborgs idrætsknudepunkt, Forum Faaborg.

Det er Thomas Elmelund, der er rykket ind og nu langer sandwiches, salater, boller, pommes frites og meget andet over disken.

Thomas Elmelund er ansat af Forum Faaborg med en aftale om, at han skal overgå til forpagtning af caféen fra september 2022.

Annonce

- På grund af corona-pandemien har der været en periode, hvor der har været meget stille i både idrætten men også her i køkkenet. Faktisk har køkkenet stået tomt i to år. Det tager lidt tid, inden omsætningen er høj nok til, at jeg kan leve af det, derfor har vi gjort det på denne  måde, siger Thomas Elmelund, som under avisens besøg er i fuld gang med produktion af nybagte boller til nogle af Forum Faaborgs gæster.

- Nu har jeg jo ikke været i gang så længe, men jeg er meget begejstret for, hvor godt jeg er blevet taget imod. I går aftes (for nylig, red.) var her 35 spisende gæster til dagens ret. Det er simpelthen bare så godt. Jeg er meget overvældet, og jeg har haft noget at lave hele tiden, siger han.

Thomas Elmelund har arbejdet som ufaglært kok i mange år. På et tidspunkt valgte han at tage uddannelsen til kost- og ernæringsassistent. Siden har han arbejdet blandt andet på Glamsdalens Idrætsefterskole og som køkkenleder i Svanegårdens Børnehus i Odense.

Det dufter herligt i caféen en fredag morgen med nybagte boller, der netop er kommet ud af ovnen. Foto: Maria Retoft Pedersen

Men han trængte til luftforandring og slog til, da muligheden i cafeteriaet bød sig.

- Af flere grunde passede det bare ind i familiens liv nu. Jeg synes, det var et spændende job, og jeg kan godt lide at omgås de unge mennesker. Det har jeg savnet siden jobbet på Glamsdalens Idrætsefterskole, forklarer han.

Dagens ret er helt almindelig god, gedigen hverdagsmad til en pris, folk er villige til at betale. I denne uge er det lasagne, i næste uge kylling i karry. Det smager godt, men det er ikke nødvendigvis stor kulinarisk kunst. Det er møntet på børnefamilierne, som ikke orker at skulle hjem og lave mad, når man er færdige i hallen.

Thomas Elmelund

Et sundt alternativ

Indtil videre har Thomas Elmelund fået fri hænder til at sætte sit eget præg på caféen.

- Jeg laver også toast, pommes frites og pølsemix, men jeg vil gerne tilbyde et alternativ til det usunde. Blandt andet har jeg nogle salater med varmrøget laks eller kylling, forskellige sandwiches, pastasalat og dagens ret, siger han.

Caféen er åben i hverdage, og når der sker noget i hallen. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Dagens ret er helt almindelig god, gedigen hverdagsmad til en pris, folk er villige til at betale. Det smager godt, men det er ikke nødvendigvis stor kulinarisk kunst. Det er møntet på børnefamilierne, som ikke orker at skulle hjem og lave mad, når man er færdige i hallen. Men alle er selvfølgelig velkomne, siger Thomas Elmelund.

Blå bog: Thomas Elmelund

Thomas Elmelund er fra Faaborg og danner par med Katrine Louise Madsen.

Sammen har de børnene Lærke, 5, og Lauge, 3.

Har i mange år arbejdet som ufaglært kok. Er siden uddannet kost- og ernæringsassistent.

Har tidligere arbejdet på blandt andet Glamsdalens Idrætsefterskole og Svanegårdens Børnehus i Odense.

Han har flere planer for caféen på den lange bane.

- Jeg vil gerne lave noget decideret take away på længere sigt, når jeg selv overtager forpagtningen. Og allerede nu er det jo muligt at leje sig ind med selskaber, hvis man for eksempel har lyst til at kombinere en konfirmation med at leje hallen til noget aktivt.

Thomas Elmelund har savnet omgangen med de unge mennesker, og derfor passer jobbet i Forum Faaborg ham rigtig godt. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Formand om milliardaftale: Det kan fastholde sygeplejersker

Nyborg For abonnenter

Friskole ansætter tredje leder på tre år: - Der er ingen tvivl om, at det at skifte leder skaber en eller anden usikkerhed

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

DF: Danmarks Radio skal skæres voldsomt og blive meget bedre

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Odense For abonnenter

Letbanedirektør langer hårdt ud efter spansk hovedentreprenør: - For mig er det soleklart, hvem der har ansvaret

Odense

Politikere beklager uskønt forløb i autisme-byggeri: - Ja, kommunen har fejlet - det er bare ikke godt nok

Annonce