Annonce
Assens

Forulykkede på en mark og drak tre øl: Kørte i en stjålet bil med en promille på 1,44

Arkivfoto: Michael Bager

Ørsted: Den 8. marts stod en 24-årig mand i retten i Odense og var klar til en ren tilståelsessag, hvor han var tiltalt for at have kørt spirituskørsel i en stjålet bil fra Vissenbjerg til Ørsted den 18. februar i år.

Manden skulle den pågældende dag have kørt i den stjålne bil ad Bogensevej ved Ørsted med en promille på ikke mindre end 1,44, da han undervejs i sin kørsel påkørte flere vejskilte og til sidst forulykkede på en mark i krydset mellem Bogensevej og Turupvej.

Bilen havde han stjålet fra en kammerats kæreste på Bredgade i Vissenbjerg omkring klokken 2 om natten. Den 24-årige forulykkede på marken ved krydset omkring klokken 2.10.

Manden tilstod alt under retssagen og forklarede, at han ikke havde fået lov til at låne bilen, og at han havde drukket spiritus inden kørslen.

Han forklarede også, at han efter ulykken på marken tog sig tid til at drikke tre dåseøl.

Blodprøven klokken 4.48 afslørede en promille på 1,44, men anklagemyndigheden valgte dog at omregne den til 0,84 efter tiltaltes forklaring i retten i Odense.

Den 24-årige mand, der blev varetægtsfængslet den 18. februar efter hændelsen, blev idømt ubetinget fængsel i 20 dage og fik en betinget frakendelse af kørekortet. Derudover blev han udvist af Danmark og fik indrejseforbud i seks år, da retten lagde vægt på, at han ikke har nogen tilknytning til Danmark.

Det oplyses ikke i dommen, hvor manden oprindeligt er fra.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce