Annonce
Sport

Fortuna Hjørring generobrer førstepladsen med sejr

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
De nordjyske fodboldkvinder besejrede KoldingQ sikkert og lagde sig op på førstepladsen.

Førstepladsen i den bedste danske kvindelige fodboldrække, Gjensidige Kvindeligaen, var kun til låns for Farum BK/FC Nordsjælland.

Efter at nordsjællænderne lørdag hoppede op på førstepladsen med en dramatisk 3-1-sejr over Odense Q, generobrede Fortuna Hjørring søndag tronen.

Det skete med en 3-0-sejr hjemme over KoldingQ.

Sejren bringer Fortuna Hjørring op på 11 point efter 5 kampe, hvilket er et point mere end Farum-klubben.

De forsvarende mestre fra Brøndby er på ni point efter en suveræn 6-1-sejr over BSF lørdag.

Sejrene til de øvrige tophold satte Fortuna Hjørring under pres, men nordjyderne levede op til favoritværdigheden.

En scoring på straffespark af Caroline-Sophie Møller i det 16. minut åbnede ballet og sørgede for 1-0 ved pausen.

I anden halvleg blev den danske U19-landsholdsspiller Agnete Nielsen dobbelt målscorer, og den sikre hjemmesejr var en realitet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce