Annonce
Sport

Fortuna-chef før Lyon-møde: Vores chancer er i promiller

Attila Kisbenedek/Ritzau Scanpix
Fortuna Hjørring skal prøve kræfter med Lyon, der har vundet Champions League de seneste fire år.

Bolden er som bekendt rund i fodbold, men når Fortuna Hjørrings kvinder onsdag klokken 19 tager imod verdens bedste klubhold fra Lyon i Champions Leagues ottendedelsfinale, betegnes det danske hold som nærmest chanceløst.

Fortuna-sportschef Peter Enevoldsen vil ikke engang gøre holdets chancer op i procenter.

- Vores chance er nok nede i promiller. Det er sjældent, man ser kæmpesensationer her. Lyon har vel tre af verdens fem bedste spillere, og jeg vil tro, at Lyon ville slå Danmarks landshold ni ud af ti gange, siger Peter Enevoldsen.

Han er nu ganske godt tilfreds med lodtrækningen, da den med stor sandsynlighed ville blive svær uanset.

- Vi ville have haft få procenters chancer mod Barcelona og Paris Saint-Germain, så når vi alligevel skal møde et stærkt hold, kan vi lige så godt få verdens bedste klubhold til Hjørring. Det bliver inspirerende at se verdens bedste spillere, og det giver noget hype, mener Enevoldsen.

Lyon har vundet Champions League seks gange i dette årti, blandt andet i de fire seneste sæsoner.

Med verdensstjerner som norske Ada Hegerberg, engelske Lucy Bronze samt Amandine Henry og Wendie Renard er holdet favorit til at snuppe den femte Champions League-titel i træk.

Ingen danske spillere er aktuelt i Lyon-truppen, men Line Røddik Hansen, der er noteret for 132 A-landskampe, spillede for klubben i 2016 inden skiftet til FC Barcelona.

- Lyon gik tidligere all-in på kvindefodbold end alle andre og er derfor blevet dominerende og har stadig et forspring til de andre, vurderer Line Røddik Hansen.

Hun har spillet i de svenske klubber Tyresö FF og FC Rosengård og har efter opholdet i Lyon spillet for Barcelona, Ajax og nu FC Nordsjælland.

- Efter at have spillet i andre storklubber bed jeg mærke i, at man i Lyon får den største følelse af, at man vil kvinderne 100 procent. Præsidenten (Jean-Michel Aulas, red.) vil kvindefodbold ligeså meget som herrefodbold.

- Jeg følte mig fuldt respekteret som kvindespiller og var ikke bare noget ekstra, som jeg har følt andre steder, siger Røddik.

Hun husker en episode, hvor Lyon-holdet havde svært ved at komme hjem med tog efter en kamp.

- Så sørgede man for, at klubbens fly blev sendt ned for at hente os, for vi skulle selvfølgelig hjem og have den nødvendige restitution. Som kvindespiller har jeg ellers været på mange alternative ture og siddet mange timer i bus, fordi det var billigst.

Hun minder om, at alt kan ske i fodbold, men mener samtidig, at Lyon besidder så stor klasse, at Fortuna Hjørring næppe kan true modstanderen over to kampe.

Det er Fortunas unge landsholdsspiller Emma Snerle bevidst om.

- Vi blev chokerede over lodtrækningen, men nu ser vi det som en mulighed for at spille mod verdens klart bedste.

- Mange af os drømmer om at komme til udlandet. Jeg drømmer da om at spille for en klub som Lyon, der vinder Champions League, så vi glæder os til at måle os med toppen og se, hvor langt vi er fra, siger Emma Snerle.

Også Brøndby er med i ottendedelsfinalerne og møder her skotske Glasgow City.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce